Új polgármesteréről dönt Kisléta lakossága

Illusztráció
Illusztráció
Kisléta – Időközi polgármester-választásra készül Kisléta önkormányzata és lakossága, ugyanis, mint ahogy beszámoltunk róla, ez év januárjában a Nyíregyházi Törvényszék jogerős ítéletében méltatlannak mondta ki a polgármesteri tisztségre a település korábbi vezetőjét, Madácsi Imrét.


A polgármesteri tisztség, illetve a választópolgárok kegyeinek elnyerésére hat jelölt száll harcba május 14-én.
Mint lapunk érdeklődésére Lánczi Julianna, a Nyírbogáti Közös Önkormányzati Hivatal Kislétai Kirendeltsége aljegyzője elmondta, a szavazólapon a sorsolási sorrendnek megfelelően szerepel majd a hat jelölt neve: Demendi István (független), Újfalusi Béláné (független), Pénzes Sándor Károly (független), Esztári Lászlóné (Fidesz), dr. Szabó László (független), Szöllősiné Fitos Éva (Magyar Munkáspárt).

A településen egy szavazókört alakítanak ki az általános iskola épületében, a szavazók 6 órától 19 óráig adhatják le a voksukat a választás napján. Május 14-én nincs kampánycsend, de mégis van egy-két jogszabály, amit be kell tartani a településen. Ilyen például, hogy a szavazóhelyiség 150 méteres körzetében nem lehet kampánytevékenységet folytatni közterületen, valamint a választás napján nem lehet választási nagygyűlést tartani.

KM


126 napot ült börtönben a kislétai polgármester, de csak most lett méltatlan tisztségére

Hiába tartóztatták le Madácsi Imrét még szeptemberben, ő nem mondott le a tisztségéről – úgyhogy hivatalosan csak január 25-étől vált méltatlanná a polgármesteri tisztségre.
hirdetés