Új sorozat indul: Magyarok a világ járműgyártásában

Csonka János, az első magyar motor készítője
Csonka János, az első magyar motor készítője
Nyíregyháza – Az Autós Nagykoalíció és az autopro.hu járműipari szakportál új sorozatot indít Magyarok a világ járműgyártásában címmel. Az összegyűlt anyag ősszel könyvben is megjelenik, külön fejezetet alkot majd a Magyar járműgyártás nagykönyvének második, átdolgozott kiadásában.

Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke volt az ötletgazda, a kivitelezést pedig az autopro.hu főszerkesztője, Koloszár Tamás vállalta magára. A sorozat mottóját Európa legnagyobb autógyárának, a Volkswagennek a vezetője adja, aki maga is magyar származású. Dr. Martin Winterkorn három éve a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi egyetemen jelentette ki: magyarok nélkül a világ járműgyártása nem tartana ott, ahol tart.

A sorozat száz évet fog át, a történelemből többek között olyan nevek köszönnek vissza, mint Csonka János, az első magyar motor készítője, Bánki Donát, a karburátor feltalálója, Galamb József, a Ford T-modell megalkotója és Barényi Béla, a Mercedes kutatás-fejlesztési központjának megalapítója.

A jelent egyebek mellett Anisits Ferenc, a BMW dízelmotorjának atyja, Tárnok Zsolt, olasz luxusautók tervezője, Kovács Miklós, a Kia egyik vezető formatervezője vagy éppen Leslie Mandoki, azaz Mándoki László az Audi és a VW zenei igazgatója képviselik.
hirdetés