Új találkozási pontok már nem hozhatók létre a TeSzedd! akcióban

Budapest, 2015. április 30., csütörtök (MTI) – Pénteken délután 4 órától csak a már meglévő találkozási pontokhoz lehet önkéntesként, egyénileg vagy csoportosan csatlakozni a TeSzedd! weboldalán, új találkozási pontok létrehozására nincs lehetőség – közölte a TeSzedd! szervezőcsapata az MTI-vel.

Az 5. TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akcióra május 7-éig lehet jelentkezni. Az idei országos szemétgyűjtésre mostanáig 1520 jóváhagyott találkozási pontot hoztak létre az esemény weboldalán az önkéntesek, akiknek a száma 83 878 fő – áll a közleményben.

A további találkozási pontok létrehozásának megszüntetését azzal indokolja a közlemény, hogy a TeSzedd! minél zökkenőmentesebb lebonyolításához megalapozott logisztikai hátteret kell biztosítani. Ennek részeként valamennyi helyi koordinátorhoz időben el kell juttatni a szemétgyűjtéshez szükséges, megfelelő mennyiségű eszközt – zsákot, védőkesztyűt, kötözőt -, valamint meg kell szervezni, hogy a TeSzedd! keretében összegyűjtött, és halomba rakott szemetes zsákokat minden egyes helyről elszállítsák az azzal megbízott hulladékgazdálkodási közszolgáltatók.

Múlt péntekig közel 60 ezren jelentkeztek az akcióra – nyilatkozta akkor Mucsi Csaba, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság kommunikációs vezetője az M1 aktuális csatornán.

Mucsi Csaba akkor közölte: a szervezők addig 908 gyűjtőpontot hagytak jóvá. Hozzátette: a TeSzedd! akció célja elsődlegesen a társadalmi tudatformálás. De az önkéntesek sokat tesznek ezzel közvetlenül is a környezetükért. A TeSzedd! akció nemcsak az ország, hanem az unió legnagyobb szemétgyűjtési akciója is – jegyezte meg a kommunikációs vezető.

– MTI –

Címkék: , ,hirdetés