Újabb 500 sofőrt ellenőriztek Nyíregyházán

Újabb 500 sofőrt ellenőriztek Nyíregyházán
© Fotó: police.hu
Nyíregyháza – A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a közúti balesetek megelőzése érdekében 2017. december 1-jén „Finn-módszeres” ittasság-ellenőrzést végeztek a megyeszékhelyen.

A rendőrök a közúti kontroll során közel 500 járművezetőt ellenőriztek, akik közül két sofőr bizonyult ittasnak. Az alkoholtól befolyásolt állapotban vezető sofőrök egyikével szemben a vezetői engedélye helyszíni elvétele mellett járművezetés ittas állapotban bűncselekmény elkövetése miatt indult büntetőeljárás. A másik járművezetőnek, az ittasság csekély foka miatt a rendőrök a helyszínen közigazgatási pénzbírságot szabtak ki.

A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, hogy az, aki ittas állapotban ül a volán mögé nem csak a saját, hanem utasai és a közúti közlekedés más résztvevői testi épségét, életét is jelentős veszélynek teszi ki! A közlekedők a közeljövőben is számíthatnak hasonló jellegű ellenőrzésekre a megye teljes területén. Kérjük, hogy a közúti közlekedési szabályokat mindig tartsák be!

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –


Nyíregyháza - „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést tartottak a Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai 2017. november 28-án a megyeszékhelyen. A módszer lényege, hogy egyszerre, egy időben az adott útszakaszon közlekedő járművek mindegyikét megállítják az egyenruhások, s azok vezetőit ellenőrzik....
hirdetés