Újabb bajnoki babérokat arattak Rózsáék

Újabb bajnoki babérokat arattak Rózsáék
Újabb bajnoki babérokat arattak Rózsáék
A Fight Team SE élversenyzői a sikeres hazai megmérettetés után az EB-re készülhetnek.

Karate. Hazánkban negyven esztendős múlttal bír a kyokushin karate, így jubileumi volt a nemrégiben Budaörsön rendezett felnőtt knock-down bajnokság, amely egyben az idei, antwerpeni Európa-bajnokság kvalifikációs viadala is volt. Így nagy mezőny jött össze, több mint másfél százan léptek tatamira.

A várakozásnak megfelelően remekeltek a nyíregyházi Fight Team SE versenyzői, öten indultak és két bajnoki aranyat, egy ezüstöt és egy bronzot szereztek. Budaörsön is bizonyságot nyert, hogy technikájuk és taktikai érettségük és küzdőszellemük a szakág élvonalába emeli őket.

Speciális edzésmunkával

Bencze Antal 5. danos mester a felkészülés során nagy figyelmet szentelt a klub kiemelt versenyzőinek, főként speciális, személyre szabott edzésmunkával. A bajnokság előtt néhány felkészülési versenyen csiszolhatták technikájukat, gyakorolhatták a taktikát, amelynek meg is lett az eredménye.

A nőknél a könnyűsúlyúak (55 kg) mezőnyében két fiatal tehetség bontogatja szárnyait. Tóth Bettina első éves felnőttként rutinos versenyzőket győzött le, ugyan az elődöntőben alul maradt, ám a bronzérem igen értékes, amennyiben fejlődése töretlen marad, egy-két éven belül esélyes lesz a kontinensbajnoki indulásra.

Barta Nikolett nem került dobogóra, ám az ő fejlődése is szép reményekre jogosítja fel, viszont nehezíti helyzetét, hogy Budapesten jár egyetemre és így sokat kell egyedül edzenie.

A férfiak közül az össz kyokushin karate világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és Világ-kupa győztes Rózsa Gábornak (70 kg) ismét plusz terhet jelentett az a tény, hogy mindenki az ő skalpjára vadászik.

Felszabadultan finálézott

Ez a feszültség kissé érezhető is volt küzdelmein, ám ezzel együtt magabiztosan lépett túl ellenfelein, a döntőben pedig már felszabadultan, taktikusan és látványosan küzdve szerezte meg újabb bajnoki aranyát. Teljesítményét méltóan elismerve jutalmazták a legtechnikásabb férfiversenyzőnek járó különdíjjal, nem elsőként a bajnokságok történetében. Ő egyértelműen esélyese az június eleji Európa-bajnokságnak.

Egy súlycsoporttal feljebb, a 80 kilósok mezőnyében Tóth Marcell is sorra veszi az akadályokat. A junior Európa-bajnok küzdelmei nagy részét ponterős technikáinak köszönhetően ko-val nyerte, és meggyőző teljesítménnyel, megérdemelten állhatott a dobogó legfelső fokára. A nemzetközi mezőnyhöz még van mivel felvérteznie magát, ám kétségtelen, hogy helye van a kontinensbajnoki mezőnyben.

Az U 22-es Európa-bajnok Pethő Gergő a nehézsúlyban (90 kg) gond nélkül menetelt a döntőig, felkészültségének köszönhetően magabiztosan győzte le ellenfeleit. A fináléban a martfűiek kiválóságával, Balogh Zsolttal mérkőzött és a két versenyző a teljes küzdőidőt kihasználva alaposan feladta a leckét a bíróknak. Nem is tudtak dönteni, ám a töréstechnikában elért jobb eredményével végül a Balogh nyert. Ezzel együtt Pethő Gergő is joggal bízhat abban, hogy ott lehet majd az Európa-bajnokságon.

KM-ML

Címkék: , ,


További hírek a szon-sportoldal kategóriából


hirdetés