Újabb diákolimpiai döntő, most „csak” kézilabdázóknak

Nyíregyháza – A fiúknál a nyíregyházi Kölcsey-, a lányoknál a fehérgyarmati Deák-gimnázium képviseli a megyebeli színeket.

Még csak közelítünk az első negyedév végéhez, de 2017-ben máris a második országos diákolimpiai döntőnek adhat otthont Nyíregyháza. Az V-VI. korcsoportos összevont labdajáték finálé után péntektől vasárnapig a B kategóriás középiskolai diákolimpiai döntőt rendezik meg a megyeszékhely négy iskolai tornacsarnokában (a fiúk küzdelmei a Bem- és Móra-iskolában, a lányokéi a Wesselényi-szakközépiskolában és a Tiszavasvári úti csarnokban lesznek, az éremmeccsekre a Bemben kerül sor).

A hétfőn adott tájékoztatón Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke abbéli reményének adott hangot, hogy miként a februári eseményen, az összesen 32 csapat több mint ötszáz résztvevőjét megmozgató mostani rendezvényen is születik szabolcsi érem. A fiúknál a nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium, a lányoknál a fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium csapata tagja a nemenként tizenhat csapatos finálénak. A B kategóriás kitétel egyébként annyit tesz, hogy egyesületi igazolással sosem, vagy legalább két éve nem rendelkező játékosok vehetnek részt rajta.

– Nagy büszkeség számunkra, hogy a tanulmányaik során is jól teljesítő diákjaink a sportban is jeleskednek – mondta a kézilabdában magáról eddig inkább lányvonalon hallató Kölcsey-gimnázium testnevelője, Bertáné Palatics Mária. – Nagyon elszánt, szorgalmas csapattal jutottunk be a döntőbe, ahol szeretnénk minél jobban szerepelni.
A Magyar Diáksport Szövetséget képviselő észak-alföldi regionális irodavezetőnek, dr. Bóka Lórándnak nincs kétsége afelől, hogy a szabolcsi rendezők most is kitesznek majd magukért, és a hétvégi esemény (melynek ünnepélyes megnyitója pénteken 20 órakor lesz a Continental Arénában) is méltó állomása lesz az idén harmancadik évfordulóját ünneplő diákolimpia rendezvénysorozatának.

Csapataink közül a kölcseysek a Bem-iskolában (pénteken 13 órától a debreceni Vegyipari, szombaton 9-től az ásotthalmi Bedő, 15 órától a győri Jedlik ellen), a fehérgyarmati deákos diákok pedig a Wesselényi-szakközépiskolában (pénteken 13 órától a budapesti Ciszterci, szombaton 9-től a Szentgotthárd, 17 órától az egri Kossuth ellen) játsszák csoportmérkőzéseiket.
hirdetés