Újabb együttműködés Nagykállóval

Újabb együttműködés Nagykállóval
Nyíregyháza, Nagykálló – Péntek délelőtt I-es kategóriájú együttműködési megállapodást kötött a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság és a Nagykállói Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

Az I-es kategóriájú együttműködési megállapodást Toldi András tű. őrnagy, a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnoka és Kaplonyiné Radványi Renáta a Nagykállói Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke látta el kézjegyével. Ez azt jelenti, hogy az egyesület rendelkezik megfelelő képzett emberekkel, eszközökkel és gépjárművel, amellyel a hivatásos tűzoltók munkáját segítik egy-egy káresemény felszámolásánál. Az aláíráson jelen volt az egyesület parancsnoka és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője is.

A Nagykállói Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek jelenleg 18 tagja van, több mint száz éve, 1893 óta működik. Mostani parancsnokuk, Kovács Róbert tíz éve szerelt fel a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon, jelenleg különleges szerkezelő beosztásban dolgozik, szabadidejében pedig az önkéntes tevékenységnek szenteli az életét.

Jelenleg, havonta átlagosan tíz értesítés érkezik a nagykállói önkéntes tűzoltókhoz, akik településük mellett Biri, Érpatak és Kállósemjén mentő-tűzvédelmében is jelentős szerepet vállalnak.

Tavaly szeptemberben az egyesület a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárától ünnepélyes keretek között vehetett át egy felújított Mercedes-Benz gépjárműfecskendőt, amely 20 évvel újabb a jelenleginél.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés