Friss hírek

2006.12.10. 11:26

Tiltakozik a HÖOK, de még nem tudja, hogyan

<p>Csak a jövő hét elején hozzák nyilvánoságra, hogyan tiltakoznak az egyetemisták és főiskolások a kormány közlekedési reformja ellen. Ezt Nagy Zoltán, a Hallgatói Önkormányzat Országos Konferenciájának (HÖOK) alelnöke mondta el a Független Hírügynökségnek. A HÖOK szombati közgyűlésén minden küldött egyetértett abban, hogy a tervezet hátrányosan érinti a diákokat, és abban sem volt vita, hogy ennek hangot is kell adniuk.</p>

A HÖOK megdöbbenéssel fogadta a közlekedési tárca csütörtöki bejelentését, és kifogásolják, hogy még csak nem is egyeztettek velük a változásokról - mondta nagy Zoltán, a HÖOK alelnöke. Hozzátette: a kormány figyelmen kívül hagyta az oktatási és szociális szempontokat, egyebek között azt, hogy több intézményben is különböző kampuszokon és telepeken folyik az oktatás, és a diákoknak sokszor egyik településrről a másikra kell utazniuk.

Januártól a levelező és esti tagozatos diákoknak teljesen megszűnik az utazási kedvezményük, így teljes árú jegyet kell váltaniuk mindenhova, a nappalis diákok csak az otthonuk és az oktatási intézményük között utazhatnak az eddigi 67,5 százalékos kedvezmény helyett 50 százalékos csökkentéssel januártól.

A Független Hírügynökség információi szerint a hallgatók mindenképpen tiltakozni fognak közlekedési reform ellen. Úgy tudjuk, utcai demonstrációt semmiképpen sem terveznek, de több küldött is felvetette a közgyűlésen, hogy a hallgatók - tiltakozásképpen - ne vásároljanak jegyet a vonatokon. Az alelnök az első értesülést igen, a másodikat viszont nem erősítette meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!