Újabb igenek a társulásra

Hajdú-Bihar – Polgár városatyái korábban soron kívüli, a hajdúdorogiak pedig rendkívüli képviselő-testületi ülésen döntöttek úgy április 19-én, hogy alapító tagként belépnek a Hajdúsági és Bihari Víziközmű Szolgáltató Társulásba.

Ezzel a két újabb igennel úgy tudjuk, már tizenkét település – a csatlakozási szándékot korábban tizennégy jelezte – kötelezte el magát a hajdúböszörményiek által kezdeményezett, újonnan létrehozandó társulás mellett. Korábban mindegyik maga üzemeltette a szennyvíztisztítóját, gazdálkodott ivóvizével, ezért az új, integrációt hangsúlyozó víziközmű-törvény életbe lépése után is hasonlóan szeretné folytatni a működését: megőrizni viszonylagos önállóságát, megóvni a munkahelyeit és a saját vizét inni. Hajdúnánás alapító tagként nem kíván részt venni a társulásban – mondta a polgármester -, ezt az évet a felkészülésre fordítják, és befejezik az ivóvízminőség-javító programjukat.

Az új víziközmű-törvény egyébként 2013. május 31-ig ad haladékot a településeknek a jelenlegi működésre, azt követően a Magyar Energiahivatal jelöl ki szolgáltatót számukra. HBN-BB

 
hirdetés