Újabb játszótér az ember legjobb barátjának Nyíregyházán

A kutyusok azonnal birtokba vették az új futtatójukat
A kutyusok azonnal birtokba vették az új futtatójukat - © Fotó: Janics Attila
Nyíregyháza – Több mint hatmillió forintból épült kutyafuttató a Malomkertben.

Az örökösföldi, az érkerti, a jósavárosi, a Széna téri és a Homok sori után kedd délután újabb körbekerített, zárt kutyafuttatót adtak át Nyíregyházán – ezúttal a Malomkertben, a Kert közi Tündérkert Keleti Óvodával szemben.

Rákóczi Ildikó önkormányzati képviselő a városrészben élőkkel közösen avatta fel az új malomkerti kutyafuttatót Rákóczi Ildikó önkormányzati képviselő a városrészben élőkkel közösen avatta fel az új malomkerti kutyafuttatót ©

Rákóczi Ildikó önkormányzati képviselő a környéken élő kutyabarátokkal közösen vágta át a nemzetiszín szalagot, a négylábúak pedig azonnal birtokba vették új játszóterüket.

– A záportározó átadása után újabb örömteli esemény a 6,25 millió forintos önkormányzati forrásból épült malomkerti kutyafuttató felavatása. Ezzel együtt már a város tizenkét pontján játszhatnak, futkározhatnak póráz nélkül a kutyák. Az idén ez a második hasonló beruházás a megyeszékhelyen – mondta Rákóczi Ildikó.

Fotó: Janics Attila Fotó: Janics Attila ©

Stompné Zákány Sarolta fekete tacskója az elsők között próbálta ki az új akadálypályát.

– Nagy szükség volt már a zárt kutyafuttatóra, mert itt póráz nélkül futkározhatnak, játszhatnak. Eddig nem mertük elengedni a kistestű kutyusainkat, féltünk, hogy a nagyobbak bántják őket, de már ettől sem kell tartanunk, mert külön lehet őket választani.

KM
hirdetés