Fatum-Nyíregyháza

2020.05.30. 08:33

Fruzsinát hiába keresték más klubok

A nyíregyházi röplabdázó bízik benne, hogy nagy sikereket érhet el a Fatummal.

Tóth Fruzsina hosszabbított

Fotó: Pusztai Sándor

Alakul a Fatum-Nyíregyháza kerete. Miként arról már beszámoltunk a női extraligás együttes vezetősége igyekszik a klubnál tartani a keret magyar játékosait, ennek bizonyítékaként és eredményeként az előző hetekben hivatalossá vált Pintér Andrea, Tóth Dalma, Inneh-Varga Eliza, csütörtökön pedig Tóth Fruzsina szerződéshosszabbítása is.

Volt még erő a csapatban

Fruzsina a hatodik idényét kezdheti majd meg a fel­nőttcsapattal, az utóbbi években abszolút alapemberévé vált a gárdának. A liberó jó játékára természetesen a válogatottnál is felfigyeltek, immáron három éve tagja a felnőtt nemzeti csapat keretének, pedig még mindig csak húszéves.

– Nem kellett sokat gondolkodni a szerződéshosszabbításon – szögezte le a nyíregyháziak saját nevelésű röplabdázója, Tóth Fruzsina. – Más klubok is kerestek, de nem akartam elmenni Nyíregyházáról, a legjobb döntést hoztam. Nem tudtuk úgy lezárni a bajnokságot, ahogy szerettük volna, a csapatban lett volna erő, hogy meglegyen a bajnoki cím is. Ez is motivál a következő szezonra. Úgy gondolom, hogy a vezetőség olyan csapatot fog kialakítani, ami ütőképes lesz, és nagy sikerekre lehetünk képesek.

Fruzsina a nyáron sem fog ellustulni: a csapat folyamatosan edzésben van, és ha minden jól megy, akkor idén is játszhat a válogatottban.

– Eddig is edzettünk a csapattal, leginkább a kondit próbáltuk szinten tartani, hogy ne egyik napról a másikra hagyjuk abba a mozgást. Most kaptunk egy hét szabadságot, aztán jövő héttől újra labdás és kondicionális edzéseink is lesznek, a további nyári programot majd Németh Szabolcs kialakítja. Ami a válogatottat illeti, augusztus végén lesz Európa-bajnokság, azt ugyanis nem törölte el a nemzetközi szövetség. Arra készülnünk kell majd, a legutóbbi tervek szerint július közepétől elkezdünk edzeni, de konkrét információkat még nem kaptunk erről – tette hozzá.

A Fatum nyári programját tehát Németh Szabolcs tervezi meg, merthogy az edzőkérdés is eldőlt. A szezon közben segédből vezetőedzővé előlépő, 34 éves szakembert a vezetőség megerősítette a pozíciójában, a következő szezonban is ő irányítja a szakmai munkát.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában