Újabb napelemes kandeláberek Záhonyban

Újabb napelemes kandeláberek Záhonyban
© Pár hónapja már napelemes kandeláberek világítják meg a záhonyi Vágó Béla utcát
Záhony – A korábbi kedvező tapasztalatok nyomán újabb útszakaszok takarékos, környezetbarát megvilágításáról hozott határozatot legutóbbi ülésén a záhonyi önkormányzati képviselő-testület.

A városanyák és a városatyák a Baross Gábor úton és a csatlakozó Déli bekötőúton 20 db, az Alkotmány út egyik szakaszán 3 db, míg az Árpád Vezér Általános Iskola és AMI átadás előtt álló, új rekortan borítású sportpályájának területén 6 db napelemes kandeláber telepítéséről döntöttek. A 11,8 millió Ft értékű beruházás kivitelezésére a Vágó Béla úton már megvalósult hasonló fejlesztést lebonyolító, megyeszékhelyi szakcég a közúti LED-lámpatestek üzembiztonságára évtizedes garanciát vállalt.

A térségben egyedülálló napelemes közvilágítás legnagyobb előnye az, hogy működtetése nem igényel hálózati tápellátást, energiáját a napsugárzásból nyeri, így üzemeltetési költsége nincs. A napelem töltéséhez nem szükséges intenzív napsütés, a világítás pedig a sötétedéskor automatikusan működésbe lép. A korszerű közvilágítást biztosító kandeláberek elhelyezésére a következő hetekben kerül sor.

– Tancsik Róbert –
hirdetés