Újabb ötéves ciklus jár le

Akt.:
A csengeri csapat nem csupán a bajnoki címre hajt, az új lelátó megtöltése legalább ennyire fontos szempont
A csengeri csapat nem csupán a bajnoki címre hajt, az új lelátó megtöltése legalább ennyire fontos szempont - © Fotó: Kákos Dávid
Csenger – A Csenger saját kezébe vette sorsát, csak rajta múlik, hogy kiharcolja a feljutást.


Futball és futsal. Némi túlzással Csengerben e körül forog a világ. A megyei másodosztályú együttes speciel tett az ügy érdekében, az őszi idény után veretlenül trónol az élén a Kelet-Magyarország csoportban. Azért nem ment minden simán, akadtak „döccenök” a menetelés során.

– Nyáron egyértelmű célként tűztük ki a feljutás kiharcolását – közölte az egyértelmű szándékot Szilágyi Sándor, a Csenger edzője. – Nem csak az eredményességre törekedtünk, hanem arra is, hogy a mutatott produkcióval a Sportcentrum új lelátóját megtöltsük. Ennek megfelelően történtek az igazolások, prioriást élvezett, hogy az NB II-es futsalcsapat játékosai lehetőleg helyben futballozzanak, ami mindkét fronton előnyünkre válik. A felkészülés jól sikerült, a főleg magasabb osztályú csapatokkal vívott edzőmecseken biztató teljesítményt mutatott a csapat, majd a szezon kezdetén szembesültünk a valósággal. A bajnoki vetélytársak nagy része egy céllal lép pályára velünk szemben, mégpedig a gólt nem kapni jelszóval. Eltelt három-négy meccs, mire megtaláltunk a helyes útat az ellenfél kapujához, majd a szezon derekán több nagy különbségű győzelmet arattunk. Ugyanakkor a kettős, sőt a Magyar Kupa miatt hármas terhelés komoly áldozatokkal járt, a nyolcadik forduló környékén azzal szembesültünk, hogy tíz-tizenegy hadrafogható ember maradt. Mindezen okok néhány nem várt döntetlennel jártak, és az előre nem kalkulált pontvesztések következtében úgy mentünk neki a hajrának, hogy több csapat is előttünk állt a tabellán. A végére jutottak a rangadók, a közvetlen riválisokkal szemben egész egyszerűen győzelemre voltunk ítélve. Szerencsére, éppen ebben az időszakban létszámban kiegyenesedtünk, főleg a Nyírmeggyes és a Beregdaróc elleni meccseken olyan játékkal rukkolt elő a csapat, amit a közönség és én is szeretnék folyamatosan látni, így sikerült oda kerülni a táblázaton, ahová az elejétől vágytunk.

Van itt még valami. Az ötéves csengeri terv végére az egyesület rendszerint feljebb lép, majd ugyanazzal a lendülettel azonnal kipottyan a megye egyből. Nos, 2018-ban egy újabb ötéves cikus jár le…

– Úgy vághatunk neki a tavasznak, hogy a saját kezünkben van a sorsunk – magyarázta Szilágyi Sándor. – Igazából csak rajtunk múlik, felküzdjük magunkat a megyei első osztályba. Jelenleg négy ponttal vezetünk, de tudjuk, nagyon nehéz tavasz vár ránk, mivel az üldözőink egységes, jó csapatokat alkotnak, ráadásul az első hat helyezett közül négyhez utazunk a folytatásban. Szeretnénk tovább erősíteni a keretet, mert a teljes őszt egy kapussal vészeltük át, emellett szükségünk lenne egy gyors, ballábas támadóra.

KM-KT

Címkék: , ,hirdetés