Újabb rögbicsemegéket hoznak Mándokra

A sportág és Mándok kapcsolata még magasabb szintre emelkedik az újabb rendezvények által
A sportág és Mándok kapcsolata még magasabb szintre emelkedik az újabb rendezvények által - © Fotó: Pusztai Sándor
Mándok – Ezúttal a kárpátaljai korosztályos válogatottak lesznek az ellenfelei a magyar U16-os és U18-as csapatnak.

„Megígértük, hogy visszatérünk” – fordult a hallgatóság felé az egykori Fradi-futballista, Kiss Antal, a Magyar Rögbiszövetség elnöke. A megyeházán tett keddi bejelentés arra vonatkozott, hogy a tavaly október 8-án játszott magyar–dán Európa-bajnoki mérkőzést követően újabb rangos eseményt hoz a szövetség megyénkbe, közelebbről Mándokba.

– Az utóbbi évtizedek legszínvonalasabb mérkőzését rendezhettük akkor, a fogadtatás, a pálya és a külsőségek terén mindenképpen, így nem volt kérdéses, hogy visszatérünk Mándokra – közölte Kiss Antal. – A Tisza Trophy keretében március utolsó hétvégéjén a kárpátaljai korosztályos válogatottak lesznek a hasonló korú nemzeti csapataink vendégei. Az ukrajnai rögbikultúra magasabb fokon áll, mint a miénk, így vélhetően lesz mit ellesni az ellenfelektől.

A mándoki Tisza Trophynak a Kelet Takarék lesz a főtámogatója, az erről szóló együttműködést is kedden írták alá a felek.

– Pénzintézetünk elkötelezett híve a sportnak, az pedig mindig büszkeség, ha térségünkben válogatott mérkőzést rendeznek, így természetes, hogy a program mögé álltunk – fogalmazott Krausz Róbert, a Kelet Takarék elnök-ügyvezetője.

A március 26-i programban két mérkőzés szerepel, méghozzá a sportág klasszikus, 15-ös változatában. Előbb 11.30-tól Magyarország és Kárpátalja U16-os csapatai mérkőznek meg egymással, majd 13 órától az U18-asokon lesz a sor. A szövetségi elnök azt is bejelentette, hogy az ősszel, később meghatározott időpontban a szlovákok elleni válogatott mérkőzésnek lehet majd házigazdája Mándok.

Címkék: ,hirdetés