Újabb támogató állt Helebrandt Máté mögé

Akt.:
Újabb támogató állt Helebrandt Máté mögé
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Aligha kell hangsúlyoznom, hogy Helebrandt Máté mit jelent a Sportcentrum és a nyíregyházi sport életében. Egy csapat van mögötte, hogy minél zökkenőmentesebb legyen kétszeres olimpikonunk felkészülése, minél sikeresebb legyen. Ez a csapat most egy új taggal bővült – tudtuk meg bevezetőként Sitku Ernőtől, a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. sportigazgatójától.


Tette mindezt csütörtökön délelőtt a Continental Arénában rendezett sajtótájékoztatón.

– Régóta figyelem Máté pályafutását. Korábban is szerettem volna támogatni egyéni sportágat képviselőt, most elérkezett az ideje. Bízom benne, hogy Máté ezt remek eredményekkel fogja meghálni – mondta az legújabb támogató, Lakatos Zoltán, a Laki-Szig tulajdonosa.

– Nagyon köszönöm Lakatos Zoltánnak, hogy mögém állt és így tagja lett annak a csapatnak, amelyik segíti a felkészülésemet, a versenyzésemet. Azon leszek, hogy mindezt szép eredményekkel köszönjem meg- tudtuk meg Helebrandt Mátétól.

Pokrovenszki József tanítványa szinte csak hazaugrott Portugáliából, és a jövő héten utazik is vissza mesterével a luzitán tavaszba. A válogatott tagjaként egy háromhetes edzőtáborozáson van túl, és jövő szerdán kezdenek egy újabbat, egy két és fél heteset.

– Eddig minden rendben van, a portugáliai edzőtábor jól sikerült, remek körülmények között tudtunk edzeni. Az idei szezon főversenye a katari világbajnokság lesz, amelyre 3 óra 59 perc a szintidő. A jövő évi olimpiára szintén kvalifikálni kell, azt az időt még nem tudjuk. Az első versenyem március 24-én lesz az 50 kilométeres országos bajnokság amelynek a hagyományoknak megfelelően a szlovákiai Gyűgy ad majd otthont. Természetesen szeretnék bajnoki arannyal hazatérni és mihamarabb teljesíteni a világbajnoki szintet- tudtuk meg Mátétól.További hírek a Sport kategóriából


hirdetés