szon-sportoldal

2016.09.21. 12:40

Jár a köszönet, mert megérdemlik

Nyíregyháza - Dr. Kovács Ferenc nyíregyházi polgármester gratulált Veres Amarillának és Helebrandt Máténak.

Nyíregyháza - Dr. Kovács Ferenc nyíregyházi polgármester gratulált Veres Amarillának és Helebrandt Máténak.

Sport. Veres Amarilla és mestere, Pákey Béla – harminc órás utazást követően – kis túlzással a repülőtérről esett be arra a fogadásra, amelyen dr. Kovács Ferenc, nyíregyházi polgármester köszöntötte a városnak hírnevet szerzett sportolókat. Mint ismert, a minap véget ért riói paralimpián az ifjú hölgy oszlopos tagja volt a kerekesszékes vívás párbajtőr csapatversenyben bronzérmet szerzett magyar válogatottnak, míg egyéniben az ötödikként zárt.

Ugyancsak ezen alkalommal gratulált a szabollcsi megyeszékhely vezetője Helebrandt Máténak, aki a brazil nagyvárosban rendezett olimpián egyéni csúccsal a huszonnyolcadik helyen végzett a 20 kilométeres gyaloglásban a riói olimpián. Pokrovenszki József 27 éves tanítványa 1:22:31 órával ért célba a 70 induló között.

Az ünnepélyes ceremónián, ahol a szülők is jelen voltak, dr. Kovács Ferenc nem felejtette el megjegyezni: a mai, negatív hírektől hemzsegő világban a jó eredményeket nem lehet eléggé megköszönni.

– Életem legjobb formájában vívtam Rióban, nem éreztem, hogy maradt volna bennem – nyilatkozta a Rióban újoncként debütált Veres Amarrila. Még úgy sem, hogy a veretlenül, öt győzelemmel nyitotta az egyéni viadalt, majd a negyeddöntőben öt büntetőtussal sújtották, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy kikapott ukrán riválisától. – Jó lett volna egyéniben tovább menni, de „kilapoztak”, a csapatsiker azonban óriási örömet szerzett mindannyiunknak. Úgy különösen, hogy életemben először én lehettem a befejező ember, ami nagy felelősség.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!