Újévi fogadalmak körültekintő gazdiknak

Akt.:
Újévi fogadalmak körültekintő gazdiknak
© Fotó: Pixabay
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Az új év az új kezdetek időszaka, amiből az emberek gyakran merítenek erőt, ha valamit jobban szeretnének csinálni, mint az előző években. Gazdiként azonban nemcsak magunkra, de kis kedvenceinkre is gondolnunk kell, ha újévi fogadalmakat teszünk.

Mozogjunk többet

A gyakoribb mozgásnak a szervezetünk és kedvencünk is örülni fog. Egy téli séta kiszellőzteti a fejünket, míg a közösen töltött percek erősítik a köteléket ember és állat között, nem utolsó sorban pedig megelőzik a túlsúlyt és a betegségek kialakulását is.

Legértékesebb ajándék háziállatunk számára a rájuk szánt idő, ezért ne fukar­kodjunk vele: az ő boldogsága és jókedve ránk is átterjed, ez pedig kiegyensúlyozottabbá tesz minket a hétközna­pokban, miközben hozzájárul a stressz-szint csökkenéséhez is.

Tanuljunk új dolgokat

A fizikai aktivitás mellett fontos kiemelt figyelmet szentelnünk a mentális készségek fejlesztésére is. Egy jól nevelt kedvenccel emberek közé menni is könnyebb, valamint más állatokkal összeismertetni is egyszerűbb feladat. Az egyszerű parancsok megtanítása, mint az „ül” és „fekszik” elsajátítása után bonyolultabb feladatokat is megtaníthatunk négylábú barátainknak.

Az aktív kikapcsolódás nagyon hasznos, azonban vannak olyan esetek, amikor egy kis pihenés aranyat ér. Egy fárasztó, mozgalmas nap után a relaxálás is tökéletes program lehet. Az állatok simogatása csökkenti a vérnyomást, miközben oxitocint termel cicában, kutyában és gazdiban egyaránt.

GE
hirdetés