Újévi meglepi: hidat építettek a cigicsempészek Nagypaládnál

Újévi meglepi: hidat építettek a cigicsempészek Nagypaládnál
Kispalád, Nagypalád – Hidat építettek a cigarettacsempészek a Magyarországot Ukrajnától elválasztó Batár folyó felett, hogy szilveszter előtti éjszaka nagy mennyiségű cigarettát csempésszenek be Magyarországra.

Sikertelen volt az “újévi ajándék” átjuttatása Magyarországra – írta meg az ukrán határőrség hivatalos honlapja, a dpsu.gov.ua. A terveiket az ukrán határőrök rombolták le.

Mint megírták a Nagypalád térségében szolgálatot teljesítő határőr járőrök gépjárműzajra figyeltek fel, ezért riasztották a különleges elfogó egységet.

A “gyors reagálású határőr csoport” a megjelölt helyen észlelt egy nagyobb embercsoportot, akik ládákat cipelve közeledtek a Batár folyóhoz, amelyen már elkészült a határt átszelő illegálisan megépített híd.

A csempészek észlelték az ukrán határőrök közeledését, ezért eldobálták a csomagokat, és kihasználva a köztük lévő még jelentős távolságot, elmenekültek. Megállításukra a határőrök figyelmeztető lövést alkalmaztak, de nem jártak eredménnyel.

Az ukrán határőrök megtaláltak 16 láda (11.700 doboz) cigarettát, valamint azt a technikai határzáron, és a Batár folyó keresztülívelő hidat, amellyel a csempészek könnyű szerrel a magyarországi Kispaládra juthattak volna.

A cigarettát és a hídtákolmányt a határőrök lefoglalták, és átadták az adóhatóságnak.

forrás: dpsu.gov.ua / haromhatar.hu
hirdetés