Újévtől akár 400 ezer forint bírság is kapható a KRESZ megsértéséért Ukrajnában

Újévtől akár 400 ezer forint bírság is kapható a KRESZ megsértéséért Ukrajnában
Ukrajna – Január 1-jétől életbe lépett az a kormányrendelet, melynek értelmében jelentősen nőttek Ukrajnában a közlekedési szabályok megsértéséért kiróható bírságok – írja a Kárpátalja.

Az is újdonság, hogy mostantól lakott területen belül – ha más nincs jelezve – az eddigi 60 helyett 50 km/óra a megengedett maximális sebesség. Az új tarifák értelmében lakott területen belül ennek megsértéséről a korábbi 510 hrivnya helyett 3400 hrivnya (31 ezer forint) a büntetés. Ugyanennyi mostantól a bírság a baleset helyszínének elhagyásáért, emellett a rendőrség hat hónap időtartamra a közlekedési eszközök vezetési jogától is megfoszthatja a vétkes járművezetőt.

A jogosítvány nélküli járművezetésért kiszabható bírság az eddigi hússzorosára, 10 200 hrivnyára nő, a szabálysértés ismételt elkövetése esetén viszont már ennek a négyszerese – 40 800 hrivnya (380 ezer forint) a büntetés.

A közlekedési eszközök vezetésétől eltiltott személyek által elkövetett szabálysértés büntetési tétele immár 20 400 hrivnya, az ismételt szabálysértés esetükben pedig szintén 40 800 hrivnya a maximálisan kiszabható büntetés kirovását vonja maga után – adta hírül a Kárpátalja.ma.

– Palkó István –

Címkék: , ,hirdetés