A gyerekek örömére korszerűsödik az óvoda

Újfehértó – Egészséges környezetben, korszerűen felszerelt óvodába, bölcsődébe járhatnak az újfehértói gyerekek, ugyanis hamarosan elindul az Újfehértói Istenszülő Oltalmáról Elnevezett Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola felújítása – adta hírül a nyíregyházi egyházmegye.

Akadálymentesítés

A jelenlegi épületet 2011-ben korszerűsítették, és egy negyven férőhelyes bölcsődét hoztak létre. Mivel az óvoda az emeleten kapott helyet, ahová csak lépcsőn lehet feljutni, a mozgáskorlátozott gyermekek számára liftet építenek be, akadálymentesítik a teljes intézményt. A játszóudvar megépítésére már az önerős beruházásból nagyon kevés pénz maradt, ezért itt gyerekbarát játszókertet alakíthatnak ki. Burkolt és füvesített felületeket, csoportonként homokozót, nagy, összefüggő pázsitfelületet alakítanak ki és kerti berendezéseket, stabil játszószereket vásárolnak, továbbá sportolásra lehetőségeket adó udvari és tornaszobai eszközöket, játékokat és egyéni fejlesztő eszközöket szereznek be.

A rekonstrukció során környezettudatos megoldásokat alkalmaznak, az épület tetejére napelemek kerülnek. Az egyházmegye kiemelte: az intézmény vállalja, hogy befogadó-elvű nevelést nyújt. A beilleszkedési, magatartási nehézséggel küzdő, valamint a többi gyermekkel együtt nevelhető sajátos nevelési igényű, vagy a hátrányos helyzetű gyermekek integrált nevelését biztosítja.

KOÚjfehértó.
SZON.HU


hirdetés