Fatum-Nyíregyháza – Mint valami rossz álom…

Akt.:
Ezúttal együttes erővel sem ment...
Ezúttal együttes erővel sem ment... - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A jól játszó Kaposvár otthonában váratlan vereséget szenvedett a Fatum.

A kaposvári csarnokban jó néhány női röplabdacsapat „megégett” már az aktuális bajnoki idényben, és szombaton a Fatum-Nyíregyháza is megperzselődött. A nyírségiek az alapszakaszban meggyőző teljesítménnyel győztek a somogyi katlanban, a felsőházi rájátszás viszont – mint az többször tapasztalhattuk – más műfaj. Már az első szettben meleg pillanatok adódtak, amelynek derekán a látogatók elengedték a házigazdákat, akik éltek a lehetőséggel.

A történtek után a vendégek – egyébként kaposvári születésű – edzője, Horváth András alighanem gyújtóhangú beszédet intézett a játékosokhoz, legalábbis sikerült feltüzelni őket. A nyíregyháziak ugyanis villámsebesen egyenlítettek, miközben Nelmaria Valdez és Sanja Kalicsanin kisebb szőnyegbombázással zilálta szét a hazaiakat. De a folytatásban forróvá vált a helyzet, mert bár a harmadik felvonás hajrájában 22:20-ra még a Fatum vezetett, mint valami rossz álom, a lelkes, ráadásul jól játszó Kaposvár fordított és ismét előnyt szerzett. Sőt, mindez nem csupán fellángolásnak bizonyult, a negyedik etapban 20:11-re elhúzott a somogyi hölgykoszorú, ami megpecsételte az egyre hitehagyottabbnak tűnő Nyíregyháza sorsát. Innen már csak kozmetikázni sikerült a különbségen – a vereség kódolva volt.

KM-KT


Röplabda: extraliga, női

Kaposvár–Fatum-Nyíregyháza 3:1 (20, -16, 22, 17)

Kaposvár, 400 néző, v.: Adler, Bátkai-Katona.

Nyíregyháza: G. Francesco 2, Valdez 15, Matics 13, Rutarová 1, Kalotai 9, Villám 9. Csere: Tóth F. (liberó), Kotormán, Inneh-Varga, Kalicsanin 12. Edző: Horváth András.

Horváth András: – Azt gondolom, tompán röplabdáztunk ezen a mérkőzésen, amelyen nyerni lehetett volna. De most már a Vasas elleni kupavisszavágóra kell összpontosítani.Újfehértó.
SZON.HU


hirdetés