Kerékpárutat adtak át Újfehértón

By SeraZ
Újfehértó, 2011. november 9., szerda (MTI) – Kilencvenhétmillió forintos beruházással 1,6 kilométernyi gyalog- és kerékpárút készült el Újfehértón – közölte Nagy Sándor (független) polgármester a projekt zárórendezvényén szerdán a Nyíregyháza mellett fekvő kisvárosban.

A mályváskerti településrészén megvalósult fejlesztéssel fedett, többállásos kerékpártárolót is kialakítottak az óvoda és az iskola épülete előtt, a kerékpárút mentén pedig biztosították a csapadékvíz elvezetését. A beruházáshoz mintegy 79 millió forintos uniós támogatást használhatott fel a város.

A helyhatóság vezetőjének tájékoztatása szerint a most elkészült útszakaszt az önkormányzat szeretné hozzákapcsolni a már korábban átadott, a vasútállomástól a Vasvári Pál útig tartó kerékpárúttal, ezeket a terveket azonban a városközpont útszakaszainak szűkössége miatt át kell dolgozni. A beruházáshoz jelenleg uniós pályázatot keres az önkormányzat – tette hozzá Nagy Sándor.

Újfehértónak több mint 70 kilométer hosszú belterületi úthálózata van, a város elnyújtott fekvése miatt viszonylag nagyok a távolságok. Az itt élők közül sokan használnak kerékpárt, emiatt gyakran fordulnak elő balesetek. A kerékpárút-hálózat a belterületi utak hosszához képest elenyésző: a bicikliút hossza jelenleg összesen hat kilométer Újfehértón, a fejlesztés eredményeként ez nyolc kilométerre nőne.

– MTI –Újfehértó.
SZON.HU


hirdetés