Melléképület lángolt Újfehértón, munkagép vágta át a gázvezetéket Nyírderzsnél – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Melléképület lángolt Újfehértón, munkagép vágta át a gázvezetéket Nyírderzsnél – Megyei katasztrófavédelmi hírek
© Illusztráció: katasztrófavédelem
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2017. december 23-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Tűzifa kapott lángra egy lakóházzal egybeépített nyolcvan négyzetméteres melléképületben szombat délelőtt Újfehértón, az Akácfa utcában. A város önkormányzati és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

A lerakódott égéstermék gyulladt be egy családi ház kéményében szombat délelőtt Nyíregyházán, a Bor utcában. A város hivatásos tűzoltói kéziszerszámok segítségével távolították el az izzó, parázsló részeket. Személyi sérülés nem történt, más módon oldják meg a hiba kijavításáig a fűtést az ott lakók.

Kitört egy nekicsapódó személygépkocsi egy villanyoszlopot szombat reggel Nyíregyházán, a Folyóka utcában. A járművezető tovább hajtott. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt az áramszolgáltató munkatársainak a kiérkezéséig. Az oszlop helyreállításáig húsz fogyasztási helyen szünetelt átmenetileg a szolgáltatás.

Munkagép vágott át egy kilencven milliméter átmérőjű gázvezetéket szombat délelőtt Nyírderzs és Nyírcsászári között. A nyírbátori hivatásos tűzoltók a gázszolgáltató szakembereinek a kiérkezéséig egy vízsugár fedezete mellett a helyszínt biztosították. Személyi sérülés nem történt, a környéken egy családi házból az ott lakókat biztonságos helyre vitték. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat káreseti helyszíni szemlét végzett. A helyreállításig átmenetileg 170 fogyasztási helyen szünetelt a szolgáltatás.

Ledölt egy kémény szombat délután és a tetőszerkezetet beszakította Baktalórántházán, a Nyírfa utca egyik családi házánál. A város hivatásos tűzoltói A veszélyes épületelemeket eltávolították és intézkedtek a tető ideiglenes befedéséről. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –Újfehértó.
SZON.HU


hirdetés