Újfehértón okozott gondot a viharos eső

Újfehértón okozott gondot a viharos eső
© Fotó: Pusztai Sándor
Újfehértó – A hirtelen lezúdult, jelentős mennyiségű csapadék ad munkát a tűzoltóknak Újfehértón, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Újfehértó több pontján dolgoznak a tűzoltók a viharos időjárás következményeinek felszámolásán. A Váci Mihály utca egyik lakóházának pincéjéből a nyíregyházai hivatásos tűzoltók szivattyúzzák ki az ott összegyűlt, jelentős mennyiségű csapadékvizet. Szintén egy elöntött pincéből távolítják el a vizet a tűzoltók a Fecske utcában. További bejelentések érkeztek elöntött pincékről és garázsokról is. A hivatásos tűzoltók mellett a helyi önkormányzati tűzoltók végzik az egyes helyszínek felderítését és a felesleges víztömeg eltávolítását- adott tájékoztatást az esetről a katasztrófavédelem.

A helyszínen járva az aszfaltozott utak már szárazak voltak, de a padkán a magasabb helyről lemosott homok mutatja, hol hömpölygött az eső nyomán a víz. A Tokaji út végénél, több mélyebben fekvő ponton állt tócsa, a Tolsztoj utca közelében pedig fél méteres a víz. Itt dolgoznak a szivattyúk, több kertben is áll a víz. Feltehetően estére mindenhol sikerül elhárítani a veszélyt. A helyiek azt mondták, a hét elején nagyobb volt az eső nyomán megmaradt víz.

Címkék: , ,hirdetés