turaring

2019.10.01. 15:43

Motorok zúgtak a turai határban

A selejtezőt követően izgalmas futamoknak lehettek szemtanúi a motorok szerelmesei.

Fergeteges falunapot tartottak a közelmúltban Nyírturán az önkormányzat szervezésében. A helyszín a település határában az egykoron oly nagy múltú Tura-Ring volt. A délelőtt során a helyi és az apagyi óvodások és iskolások léptek a színpadra, a fiatalok néptánccal, tornával és mazsorettbemutatóval kedveskedtek a vendégeknek.

A ifjakat követték a felnőttek különböző énekekkel, valamint katonadalokkal. Délben a helyi konyha jóvoltából finom ebéd várta a kilátogató embereket. Négy nagy üstben főtt a gulyásleves, ami aztán el is fogyott – elismerve ezzel is a szakácsok tudását és ügyességét.

Főző- és sütisütő verseny

Délután a krosszmotorok vették birtokba a Tura-Ringet. A selejtezőt követően izgalmas futamoknak lehettek szemtanúi a motorok szerelmesei. A délután folyamán láthattak még kerékpáros triálbemutatót a kilátogatók, és sokak nagy örömére a nagy melegben sörivó versenyt is rendeztek. Színesítette a programot főzőverseny is.

A benevezett csapatoknak töltött káposztát kellett készíteniük. Volt ott mindenféle káposzta: nyírségi, erdélyi, savanyú, kovászos, paradicsomos, kukoricás, gerslis, vegetáriánus. A szervezők hirdettek sütisütő versenyt és pálinkamustrát is. A rendezvényen képviseltette magát Nyírtura testvértelepülése, a határon túli Mezőfény is.

A napot a Zanzibár együttes élő koncertje zárta.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában