Újra a listavezető ellen domboríthat a Bakta

Akt.:
Újra a listavezető ellen domboríthat a Bakta
A Várda SE és a Nyírbátor is idegenbeli megyei rangadót játszva folytatja az egymás elleni különversenyét.

A tiszakanyári és a Hajdúszoboszló elleni hazai fellépése után megint az NB III. Tisza-csoport éllovasa, a Várda SE játssza a forduló legérdekesebbnek tűnő mérkőzését: a kisvárdaiak Baktalórántházán lépnek fel. Egyrészt ennek a párosításnak még mindig van patinája, másfelől az élbolyhoz közelítő hazaiak képesek lehetnek a csoport favoritjainak legyőzésére – erről éppenséggel a nyírbátoriak is tudnának mesélni.

A tavaszi nyitányon még a bátoriak látogattak első helyezettként Baktára, és az akkor elszenvedett 3–2-es vereség óta nem tudják visszavenni vezető pozíciójukat. Nem véletlenül nyilatkozta Tóth János edző a szezon előtt, hogy annyi rangadót vív hazai pályán a csapata, hogy valószínűleg a baktai meccseken dől el a bajnoki cím sorsa. Ha Szabó Róberték meg tudnák ismételni a négy héttel ezelőtti bravúrjukat, akkor – ismerve az élmezőny kiegyenlítettségét – garantáltan őrségváltás lenne az élen. Persze, a várdaiak sem könnyű szívvel zárnák le tizenegy forduló óta tartó veretlenségi sorozatukról, amelyen belül egyhuzamban kilencszer nyert Révész Attila legénysége.

A nyírbátoriak aligha szeretnének beleesni az őszi hibába, amikor a Cigánd legyőzését követően döntetlent játszottak a Tiszalök ellen, de leszögezhetjük, a második helyezettre most sem vár könnyű mérkőzés a tavaszt jól kezdő ellenfelük otthonában. Ezeken kívül még két megyei derbi szerepel a programban: a nagyon rossz passzban lévő Tuzsér az utóbbi két fordulóban figyelemfelkeltő eredményt elért Kemecsével találkozik, míg a Kótaj és a Nagyecsed az egymás elleni meccsükön bízhat abban, hogy javítani tudnak eddigi szereplésükön. Csak az egyiknek fog sikerülni…

A tavasszal eddig csak 1–0-s vagy 0–1-es mérkőzést játszó Ibrány Hajdúszoboszlón segíthet be a többi „nagycsapatnak”, míg a jelek szerint magára találó Tiszakanyár a Hajdúböszörmény elleni hazai győzelemmel érhet az előtte állók sarkába. A mostani olyan forduló, amikor két, megyei érintettség nélküli meccset is játszanak, ezek: CigándSárospatak, LétavértesDebreceni EAC.

 

20. forduló (kezdés: 15.30): szakvezetői várakozások

Szombat

Tuzsér (15.)–Kemecse (8.)

Lakatos Tibor, tuzséri szakosztályvezető: – Sajnos, a hét elején megint vesztes mérkőzést kellett elemeznünk, viszont ez minden eddiginél fájóbb. Az ilyen eredmények elkerülése érdekében kialakult egyfajta összefogás az elnökség tagjai és a csapat rutinosabb játékosai között – köztük természetesen Szabó Istvánnal – a szakmai előrelépés érdekében, hogy minél előbb kilábaljunk ebből a gödörből. Ez nem lesz egyszerű, a rutinos játékosokból álló Kemecse ellen, de mint tudjuk, minden sorozat megszakad egyszer, még a rossz is.

Ádámszki Róbert, kemecsei játékos-edző: – Úgy kell hozzáállni ehhez a mérkőzéshez is, mint az eddigiekhez, és remélhetőleg nem téveszt meg bennünket a Tuzsér helyezése, hiszen ellenfelünk jobb csapat annál, amit a jelenlegi pozíciója mutat. Ettől függetlenül pontokért megyünk Tuzsérra. Boldog névnapot a Richárdoknak, különösen annak az egynek, aki remélem, ezek után tudja, hogy ez mivel jár…

Baktalórántháza (7.)–Várda SE (1.)

Tóth János, baktalórántházi edző: – Egészséges visszavágási vágy dolgozik bennünk, hiszen az ősszel fájó vereséget szenvedtünk Kisvárdán. Akkor nem volt négy gól a csapatok között, hiszen a mi játékosaink is háromszor álltak a kapussal szemben. Tisztában vagyunk a várdaiak jó sorozatával, miként azzal is, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, de bízom benne, hogy a meccsig apróbb gondjaink is megoldódnak, és győzelemmel szeretnénk visszavágni.

Révész Attila, kisvárdai edző: – Az eddigi legnehezebb mérkőzésünk elé nézünk, ugyanis a Baktalórántháza bárkit képes legyőzni. Bízom benne, hogy folytatni tudjuk eddigi jó szereplésünket, és a kilátogató nézők remek összecsapásnak lehetnek szemtanúi.

Tiszalök (13.)–Nyírbátor (2.)

Kovács János, tiszalöki megbízott edző: – Hétvégi ellenfelünk a bajnokság egyik legerősebb csapata, így teljes vértezetben sem könnyű felvenni velük a versenyt. Ehhez képest nekünk, hogy még nehezebb legyen a dolgunk, kiállítottunk, sérültjeink és betegeink vannak. A szombati meccs számunkra így a nagy túlélésről fog szólni, mindent megpróbálunk majd, hogy ne nagyon vérezzünk el… Kénytelenek vagyunk a csikócsapatunkon még jobban fiatalítani, de nem csüggedünk, mert tudjuk, a rossz után mindig jó jön.

Fogarasi Zoltán, nyírbátori edző: – A Cigánd elleni győzelmünk akkor ér valamit, ha ezen a hétvégén is sikeresek leszünk. Ez nem tűnik egyszerű feladatnak, mert a Tiszalök jó passzban van, és tavasszal eddig minden élcsapatnak megnehezítette a dolgát. Ettől függetlenül természetesen győzelemre fogunk játszani, hiszen mi is jó szériában vagyunk, amit a szombati mérkőzésen is bizonyítani szeretnénk.

Hajdúszoboszló (4.)–Ibrány (12.)

Kovács János, ibrányi edző: – Soraink kiegyenesedni látszanak azáltal, hogy betegeink meggyógyultak és eltiltottunk sincs már. Ez kellő önbizalmat ad a mérkőzéshez, amelyen a mezőny egyik legjobb támadósorával rendelkező Szoboszló otthonában reménykedünk a pontszerzésben.

Vasárnap

Nagyecsed (9.)–Kótaj (14.)

Feczkó Tamás, nagyecsedi edző: – Egy hónapja nem játszottunk hazai pályán, így szurkolóinkkal együtt én is nagyon várom, hogy jó játékkal hazai győzelmet ünnepelhessünk. Tisztában vannak vele játékosaim, hogy a múlt héten nyújtott teljesítményünk kevés lesz üdvösséghez, de bízom a fiúk formajavulásában.

Csoma Dezső, kótaji edző: – Tudják a fiúk, hogy mit kell tenniük.

Tiszakanyár (6.)–Hajdúböszörmény (11.)

Koskovits György, tiszakanyári edző: – A hétvégén is nehéz feladat elé nézünk, holott a tavaszi eredmények alapján azt mondhatnánk, hogy kötelező a győzelem, ugyanakkor nem szabad senkit könnyelműen venni. Így aztán maximális odafigyeléssel szeretnénk húsvétkor örömet szerezni vezetőinknek és szurkolóinknak.
hirdetés