Újra diákolimpiának ad otthont Nyíregyháza

Akt.:
Újra diákolimpiának ad otthont Nyíregyháza
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Megnyitották a IV. korcsoportos labdajáték diákolimpia országos döntőjét.


Csütörtökön este fél hét körül már jó néhány egyenpólós csoportot lehetett felfedezni a nyíregyházi belvárosban. Az ország minden megyéjéből és a fővárosból érkezett fiatalok aztán a Continental Aréna felé vették az irányt. Mintegy ezerkétszázan jöttek össze a nagy eseményre, a IV. korcsoportos labdajáték diákolimpia ünnepélyes megnyitójára.

Nyolcvannyolc csapat tagjai mérik össze tudásukat kézi-, kosár- és röplabdában, valamint fociban. Megyénk két városa ad otthont a seregszemlének, Nyíregyháza és Kisvárda. A résztvevők hosszú ideig tartó bemutatása után a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium tanulói zenéltek egyet. Aztán a megjelentek közösen elénekelték a Himnuszt.

– Nagy megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek, én is versenyeztem diákolimpián, ez a sorozat több mint harminc éves. Azok az érmek a legértékesebbek között vannak, amelyeket diákolimpián nyertem. Négy, a világ legnépszerűbb sportágaiban fogtok versengeni és már valamennyien nyertesek vagytok. Köszönet jár a pedagógusoknak, szakembereknek, edzőknek, hogy több mint ezren lehettek itt – mondta megnyitójában dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

– Valaha nagyszerű élmény volt vetélkedni Debrecenben, ahol mint a nyírteleki iskola tanulója, fociban ott lehettem, és aranyérmet is szereztünk. Azok a versenyek személyiségünket, szemléletünket is formálták. Nyíregyháza és a megye lakossága nagyon szereti a sportot, főként a labdajátékokat. A részvétel fontos, ám a sikerért tenni kell – hangsúlyozta dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő.

Nyíregyháza visszavár

A beszédek után a Flexi-Team aerobikosainak színvonalas bemutatója színesítette a megnyitót.

– Örömteli, hogy megyénk ismét egy ilyen rangos sport­eseménynek adhat otthont. Bárhogy alakul majd a sorsotok, soha se szakadjatok el a sporttól – tudatta Szabó István, a megyei közgyűlés alelnöke.

– Én elsősorban arra hívom fel a figyelmeteket, hogy érezzétek jól magatokat, és ne felejtsétek, hogy Nyíregyháza mindig visszavár benneteket – említette beszédében Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere.

Aztán Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke lépett a mikrofonhoz. Gratulált a fiataloknak, akik eljutottak a legnagyobb szabású diákolimpiai döntőre.

Megköszönte a szervezők munkáját, majd hivatalosan is megnyitotta a diákolimpia döntőjét. Ezt követően a résztvevők letették az olimpiai esküt, majd a művészeti táncosainak sportos és virtusos előadását láthatták a fiatalok.

Köszönet jár mindenkinek

– Kedves vendégek, szeretném megköszönni mindenkinek, hogy itt van velünk. Szeretném, ha mindenki kellemes élményekkel térne majd haza – zárta a megnyitót Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke.

A versenyek pénteken kezdődnek és vasárnap érnek véget.

ML
hirdetés