Újra itt a csütörtöki torkoskodás

Újra itt a csütörtöki torkoskodás
A Magyar Turizmus Zrt. szervezésében néhány éve rendszeresen megrendezik a Torkos Csütörtök nevű országos akciót. A felhíváshoz csatlakozott éttermekben az év eleji időszakban egy csütörtöki napon fél áron lehet ételt és italt fogyasztani az étterem teljes kínálatából.

Az akcióban részt vevő vendéglátóhelyek ezen a napon, idén január 31-én, az éttermi számla végösszegéből 50% kedvezményt biztosítanak vendégeiknek.
A Torkos Csütörtök elnevezésű esemény eredete a farsanghoz kötődik. A vízkereszttől hamvazószerdáig tartó farsangi időszakban számos népszokást eleveníthetünk fel. Ilyen például a „farsang farka” nevű hagyomány, mely három napból áll: húshagyó kedd, hamvazó szerda és torkos csütörtök.
Idén a hamvazószerdát követő csütörtök február 14-ére, Valentin napjára esik, s mivel ez szintén népszerű ünnepnek számít az étterembejárás szempontjából, ezért a Magyar Turizmus Zrt. a gasztronómiai szövetségekkel egyeztetve január 31-én tartja a Torkos Csütörtök akciót.
A különleges Farsangi Torkos Csütörtökre az előző évek tapasztalatai alapján érdemes az éttermekben előre asztalt foglalni, ugyanis országszerte évente több százezer vendég látogatja ilyenkor az akcióban részt vevő vendéglátóhelyeket.
A „Nagy Ízutazás 2006” című kampány egyik eseményeként elindult Torkos Csütörtök nevű akcióhoz az első évben országszerte közel 500 vendéglátóhely csatlakozott. A következő évben a Magyar Turizmus Zrt. ismét megszervezte a Torkos Csütörtököt, s az eseményen egyre több fővárosi és vidéki étterem vett részt. A kutatások alapján az akcióval országszerte elégedettek mind a vendégek, mind a vendéglátóhelyek, akik nagyarányú forgalom és bevétel-növekedést is tapasztaltak az elmúlt évek során megrendezett alkalmakkor. Tavaly több mint ezer hazai étterem vett részt az akcióban, s közel 200 ezer vendég élt a lehetőséggel, hogy fél áron torkoskodjon.
M.B.
hirdetés