Helyi gazdaság

2011.09.19. 09:02

BÉT - Mínuszos nyitással indulhat a kereskedés

Budapest (MTI) - Mínuszos nyitással indulhat hétfőn a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), és nincs arra garancia, hogy pluszba fordul az index az MTI által megkérdezett elemzők szerint.

Budapest (MTI) - Mínuszos nyitással indulhat hétfőn a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), és nincs arra garancia, hogy pluszba fordul az index az MTI által megkérdezett elemzők szerint.

Kuti Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető részvénypiaci elemzője mínuszos nyitást prognosztizál hétfőre. Közölte: még a bankpapírokban - OTP, FHB - lehet nyomás, a pénteken benyújtott, a devizahitelek végtörlesztéséről szóló törvényjavaslatnak lehetnek még "utórengései".

Úgy vélekedett, hogy a nap végére akár "talpra is állhat" a budapesti tőzsde, csökkentheti is hátrányát, de nincs garancia arra, hogy pluszba forduljon az index.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint attól kell tartani, hogy az esésben is a budapesti lesz a leggyengébb piacok egyike. Úgy vélte: most lehet majd igazán elkezdeni aggódni, mert a múlt héten folyamatosan emelkedő fejlett piacok ezt a hetet már eladói nyomás alatt kezdik. Hozzátette: a múlt heti visszapattanásból kimaradtunk, ami jelenthetne akár némi védettséget is, de félő, hogy nem erről lesz szó, mert a forint hétfő reggel is ijesztően gyengül.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 18,76 pontos, 0,11 százalékos csökkenéssel, 16.779,45 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 14,3 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

A Mol 160 forinttal, 1,07 százalékkal 15.105 forintra erősödött, 4,4 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 10 forinttal, 0,27 százalékkal 3.740 forintra nőtt, forgalmuk 7 milliárd forintot tett ki. Az FHB viszont 9,64 százalékos visszaeséssel, 506 forinton zárta a kereskedést, forgalma 239 millió forint volt. A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 1,03 százalékkal 492 forintra emelkedett, forgalma 604,2 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 900 forinttal, 2,69 százalékkal 32.500 forintra csökkent, a részvények forgalma 1,6 milliárd forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis árfolyama nem változott, 15.180 forintot ért, forgalma 115,2 millió forint volt.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában