Újra lesz kompközlekedés Dombrádon

Újra lesz kompközlekedés Dombrádon
© Fotó: Vincze Péter
Dombrád – A dombrádi Tisza partján, május utolsó hétvégéjén már beindult az élet. A mintegy húszhektárnyi területen másfélszáz hétvégi házas üdülőtelek, több vállalati üdülő, motelek, kempingek, élelmiszer bolt s vendéglátóhelyek várják az ide érkezőket. Ezen a hétvégén már megindult az élet. A hétvégi házak udvarain, a vállalati üdülőhelyek területén megkezdődött a takarítás, a felújítás, a nyári szezonra való felkészülés.

Vadregényes, árnyékot adó fák ölében lévő lassan mélyülő homokos Tisza partja ideális minden idelátogató, de a kisgyermekes családok számára is. Csodálatos környezetben, a szőke Tisza egyik legkedveltebb strandja található itt. Már most találkoztunk az első sátorozó vendégekkel. Egyaránt közkedvelt pihenőhely a folyón utazó természetjárók, a vízi sportok kedvelői, a szórakozni vágyó fiatalabb és felnőtt korosztály körében. A Szórakoztató Centrum egyik legkedveltebb helye a mintegy két évtizede működő strand Motel és Vigadó Csárda, ahol a legízletesebb ételek –halételek– várjuk vendégeket. A Tisza közelsége, és a széleskörű vendéglátói szolgáltatáskör, a szépen felújított Strand Motel, a Tisza–partra szervezett élő koncertek, a forró hangulatú nyáresték, országos ismertséget szereztek a dombrádi Tisza–partnak. A szomszédos vállalati üdülőkből már hangos zsivaj hallatszik Családi–gyermeknapot tartottak, s szórakozni, kikapcsolódni jöttek a vendégek.

–Bízunk abban, hogy az idei évben – kezdte beszélgetésünket Gégény Sándor a Dombrád Tisza–part Szórakoztató Centrum vezetője– reményeink szerint hasonló lesz a látogatottságunk, mint az elmúlt évben volt. Reméljük, hogy az időjárás lehetőséget biztosít arra, hogy túlhaladjuk az elmúlt évi vendégeink létszámát. Ennek érdekében igyekszünk még kulturáltabbá tenni a környezetünket és a vendéglátásunkat.

Újra pontonhíd Dombrádon

Mint megtudtuk, az önkormányzat fejlesztési terveiben még az idei évben elkezdik egy zárt parkírozó, vizesblokk, sportpálya, valamint egy kölcsönző építését. A legnagyobb újdonság lesz, hogy a kompközlekedés Dombrád és Cigánd között júliustól újra megkezdi üzemelését. A Tiszán, 1922–ben itt épült meg az első pontonhíd, összekötve Szabolcs és Borsod megyét. A kompközlekedés az 1994–es II. Rákóczi Ferenc híd –532 méter hosszú–átadásával megszűnését követően júliustól újra üzemel.

–Bízunk abban, hogy ez az új látványosság még több látogatót is hoz Dombrádnak. Folytatjuk a kéthetenkénti ifjúságnak szóló programjainkat. A Terveink szerint augusztus 18–19–20–án háromnapos szórakoztató programot kínálunk az ide látogatóknak, a különböző korosztályok igényeit is kielégítve.

A kompátkelőtől a Tiszai strandig egy sétáló út épül, mely tovább fokozza a kikapcsolódást. Reményeink szerint ez az új sétaút, a Tisza part új látványosságaként mintegy 20–30 %–os vendégforgalom növekedést is eredményez – mondta befejezésül Gégény Sándor.

– Vincze Péter –
hirdetés