Újra magyar tulajdonban a MOM Zrt.

A tulajdonosváltás ünnepi tortáját együtt szelték fel
A tulajdonosváltás ünnepi tortáját együtt szelték fel
Budapest – Ismét százszázalékos hazai – mondható el az 1876-ban alapított társaságról.

Hazai befektetési csoport vásárolta vissza a német Diehl konszerntől az emblematikus mérőműszergyártó vállalatot – jelentették be csütörtökön Budapesten, a MOM Kulturális Központban.

A cég eddigi tulajdonosa, a német Diehl (üzleti modellváltás részeként) felajánlotta a lehetőséget a MOM Zrt. menedzsmentjének a tulajdonszerzésre, menedzsmentkivásárlás keretében. Az ügyletben kulcsszerepet játszó K&H Bank vállalati üzletágának vezetője, Peter Roebben elmondta: 2002 óta kizárólagos pénzügyi partnerként, jó kapcsolatokra építve tudtak banki hitellel hozzájárulni a sikeres tulajdonosváltáshoz.

Az okosmérésé a jövő

– A szoros együttműködés továbbra is megmarad a két cég között: a MOM Zrt. számíthat az eddigi tulajdonos nemzetközi hátterére, illetve a Diehl Metering divízió kulcspartnerévé válik – hangsúlyozta Metens Regis vezérigazgató.

A MOM Zrt. kereskedelmi vezetője, Timár Dávid pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy egy nyugati színvonalon működtetett, költséghatékonyan üzemelő vállalat került hazai tulajdonba. Elhangzott továbbá, hogy a MOM Zrt. az egyetlen magyar székhelyű vízmérőműszer-gyártó vállalkozás, amely az iparág globális piacán is jelentős üzleti szereplő. Az iparág új, meghatározó trendje egyértelműen az okosmérés.

A társaság 1876-os megalapítása Süss Nándor, a Kolozsvári Műszaki Egyetem tanárának nevéhez kötődik. A mechanikai műszerekkel, optikai lencsékkel foglalkozó cég 1938-ban vette fel a Magyar Optikai Művek Rt. nevet. Fontos mérföldkő a társaság mátészalkai gyárának 1971-es megalapítása, az üzemben szemüveglencsék mellett mechanikai termékeket, vízmérőket is gyártanak.

KM-NyZs

Címkék: , ,hirdetés