Újra randevúznak a motorosok Nyírtéten

Három évvel ezelőtt a tájtúra érintette a Sóstói Múzeumfalut is
Három évvel ezelőtt a tájtúra érintette a Sóstói Múzeumfalut is - © Archív fotó: Pusztai Sándor
Nyírtét – Összeforrt Nyírtét neve a motorkerékpárokkal, a motorosok vendéglátásával. Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter ösztönzésére május 28-án ismét motorkerékpárok dübörgésétől lesz hangos a máskor oly csendes nyírségi település és vonzáskörzete.

Megmérik a hangerőt is

A Nyírtéti Őrült Motorosok immár XII. alkalommal rendezik meg a „Múlt és jelen” címmel a veterán autós és motoros találkozót és a Galicz József-emléktúrát. A szervezők már reggel 7 órától várják a vendégeket, hogy 9 órakor az ünnepélyes megnyitó után a főtéren koszorút helyezzenek el a már a „mennyek országútján” közlekedők számára. Tíz órakor kezdődik a tájtúra Székely–Ramocsaháza–Levelek–Besenyőd–Ófehértó útvonalon. Ófehértó központjában a helyi önkormányzat és motorbarátok vendéglátása mellett látványos motorshow lesz 11 órától. Az egyórás műsort követően a népes csapat Máriapócs és Kállósemjén érintésével érkezik meg a Nagykálló-Harangod pihenőhelyre, hol a nyírtétiek paprikás krumplival és babgulyással várják az érkezőket. Ebéd közben a motorok hangerejét is megmérik.

A harangodi programok 15 órára érnek véget, s Napkoron és Apagyon keresztül 16 órára érkeznek vissza Nyírtétre, ahol Hidi Miki, Balogh Ákos, Angyal Zoli (Szemöldök), valamint Herczeg Balázs (Mókus) streetfighter látványossággal ejtik ámulatba a közönséget. A technikai bravúrok után a zene kapja a főszerepet: 17.30-tól a Roxan, 19 órától a P. Mobil csap a húrokba.

A rendezvény egész ideje alatt a Keleti Motoros Egyesület a nyírtéti óvoda számára gyűjtést szervez.

KM
hirdetés