Nyíregyháza hírei

2013.05.16. 11:13

Fókuszban a fogyatékkal élők integrációja

Nyíregyháza. Jövő hét szerdától egy háromnapos konferencia házigazdája lesz Nyíregyháza, melynek középpontjában a fogyatékkal élők integrációja áll majd.

Nyíregyháza. Jövő hét szerdától egy háromnapos konferencia házigazdája lesz Nyíregyháza, melynek középpontjában a fogyatékkal élők integrációja áll majd. – A három nap alatt bemutatjuk, hogy a város hogyan is figyel oda a fogyatékosokra – kezdte a megyeszékhely testvérvárosaival (Iserlohn, Presov, Chorzow, Rzeszow, Szatmárnémeti) közösen rendezett eseménysorozat részletezését dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

A szakmai előadásokkal, bemutatókkal, kiállításokkal, kulturális programokkal fűszerezett, az Európai Unió támogatásával megvalósuló szakmai napok kiváló alkalmat adnak arra, hogy bárki tájékozódhasson arról, hogyan is lehet a fogyatékosokat a társadalom hétköznapi körforgásába bevonni.

Krizsai Anita, az önkormányzat szociális és köznevelési osztályának vezetője hozzátette: a város számára fontos az, hogy a fogyatékkal élők mindennapjaiba az egészségesek is betekinthessenek, ehhez remek alkalmat nyújt a május 22-25. között megrendezett esemény. A progamok több helyszínen, párhuzamosan zajlanak majd, így az Esély Centrum, a megyei könyvtár, a Bárczi Gusztáv Általános Iskola, valamint a Göllesz Viktor speciális szakiskola is szeretettel várja az érdeklődőket.

KM-TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!