Újraélesztették a nyíregyházi férfit, személyesen köszönte meg a mentősöknek

Akt.:
Újraélesztették a nyíregyházi férfit, személyesen köszönte meg a mentősöknek
© Illusztráció: MTI
Nyíregyháza – Szeptember 8-án a nyíregyházi ESET kocsit mellkasi fájdalomhoz riasztották. Egy fiatal férfinak voltak panaszai. Kiérkezés után hamar kiderült, hogy a betegnek infarktusa van – olvasható az Országos Mentőszolgálat Facebook oldalán.

A bajtársak tették a dolgukat, az ilyenkor szükséges ellátást megkezdték, majd a beteg légzése és keringése hirtelen leállt. Azonnal megkezdték az újraélesztést, ami 1-2 perc múlva sikeresnek bizonyult, a férfi tudata is visszatért. Nem értette, hogy most mi történik. Természetesen a bajtársak elmondták neki, hogy miért volt szükséges a beavatkozás. Miután stabilizálták az állapotát kórházba szállították.

Két hónap elteltével a férfi egy ajándékcsomaggal jelent meg a mentőállomáson. Azt a csapatot kereste, akiknek köszönheti az életét. A bajtársak ezen a napon is dolgoztak így személyesen, ők fogadták a hálás beteget. Rövid beszélgetés után, a mostmár egészséges férfi elköszönt, hiszen felesége és két pici gyermeke várta otthon. Bajtársainknak gratulálunk!

Országos Mentőszolgálat
hirdetés