Nagyvilág

2010.08.12. 18:26

Szabadon engedte a dél-afrikai bíróság a viccelődő újságírót

<p>Ejtette a vádat egy dél-afrikai bíróság egy német újságíró ellen csütörtökön. A 68 éves férfit 2009. december elején, a foci vébé csoportbeosztásának sorsolása előtt vették őrizetbe egy johannesburgi ellenőrzőpontnál, mert azt mondta, hogy a kamerájában bomba van.</p>

Berndt Jürgen Fischer az őrizetbe vétele után közölte, hogy csak viccelt. Ez dél-afrikai bíróság óvadék ellenében szabadlábra helyezte, és megengedte neki, hogy végigkövesse világbajnokságot június 11-e és július 11-e között.

Ügyvédje azt mondta, hogy Fischernek el kellett adnia a Fokvárosban lévő házát, hogy fizetni tudja a perköltségeket, és azt tervezi, hogy hazarepül, amilyen gyorsan csak lehet. Azt nem közölte az ügyvéd, hogy Fischer munkaadója miként reagált az újságíró tréfájára, és perére.

Nem először történt meg, hogy ilyen viccből nem lett komolyabb ügy a világbajnoksággal összefüggésben. Júniusban egy dél-afrikai férfit vettek őrizetbe, Fokvárosban, mert a szurkolói övezetben a csomagjai átvizsgálásakor azt mondta, hogy bomba van nála. Bomba nem volt, és ellene is ejtették a vádat.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!