Újságíró-gyilkosság Kijevben: közzétettek egy videofelvételt a feltételezett elkövetőkről

Kijev – Az egyik ukrán hírportál közzétett egy videofelvételt, amelyen állítólag a feltételezett merénylők láthatók, akik a robbanószerkezetet a héten Kijevben meggyilkolt közismert újságíró, Pavel Seremet autója alvázára felszerelik.

Az Ukrajinszka Pravda ukrán hírportál Kijevben élő, orosz állampolgárságú munkatársa szerdán vesztette életét, miután autója menet közben felrobbant a főváros központjában.

Az Obozrevatyel nevű hírportál azt írta, hogy birtokába jutottak olyan, térfigyelő kamerákkal készült felvételek, amelyeken állítólag Seremet otthonának környéke látható az újságíró halála előtti éjjelen.
A felvételekből a hírportál egy összevágott videót tett közzé. Leírásuk szerint a felvételeken a két feltételezett elkövető: egy nő és egy férfi látható. Utóbbi a felvételen rögzített időpont szerint 00 óra 22 perckor odament a Subaru típusú gépkocsihoz, leguggolt a vezetőülés mellett, s feltehetően előkészítette a robbanószerkezet felhelyezését. Mintegy két órával később egy nő lép az gépkocsihoz, kivesz valamit a táskájából – vélhetően a robbanószerkezetet – és pár pillanat alatt felerősíti a jármű alvázára, az előkészített helyre. A kamerák rögzítették azt is, hogy a nő és a férfi egymással szót vált.

A rendőrség közölte, hogy a nyilvánosságra hozott felvételt később kívánja kommentálni.

Az Obozrevatyel megemlíti azt is, hogy forrásai szerint a gyilkosság előtti napon egy mikrobusz parkolt le a belső udvaron azon a helyen, ahol a Seremet által használt autó állni szokott. Azután pedig, hogy az újságíró kényszerűen egy távolabb eső helyen parkolta le autóját, a mikrobusz elhajtott. A hírportál szerint nem kizárt, hogy így késztették az újságírót arra, hogy lakása ablakaitól távolabb állítsa le éjszakára a járművet.

– MTI –
hirdetés