Helyi közélet

2015.01.09. 18:28

Új élményekkel gazdagodtak

Záhony - A Beregi Természet- és Környezetvédelmi Egyesület szakemberei készítették fel a csoport tagjait.

Záhony - A Beregi Természet- és Környezetvédelmi Egyesület szakemberei készítették fel a csoport tagjait.

Az Ifjúsági Fenntartható Fejlődés Harcosok elnevezésű, nyáron alakult megyei csoport záhonyi tagjai tartottak foglalkozást a napokban kollégista társaiknak – tájékoztatta lapunkat Háda Zoltán.

A nyári szünidőben a megyeszékhelytől Záhonyig tíz középfokú tanoda környezetvédő diákjaiból jött létre a szerveződés. Tagjait Tivadarban a Beregi Természet- és Környezetvédelmi Egyesület szakemberei, elismert környezeti nevelők, Toldi Zoltán és Inántsy Papp Sándor készítették fel egy egyhetes kurzus keretében, hogy eredményesen adhassák tovább diáktársaiknak a tanultakat. Iskolájukban önálló csoportot szervezve, előadásokon, foglalkozásokon beszélgetnek a fenntartható fejlődésről, és arról, hogyan tehetnék jobbá a környezetüket, a saját szűkebb világukat.

Tartalmas összejövetel

A záhonyi összejövetelen, melyen részt vett Inántsy Papp Sándor, a program elindítója és vezetője is, a csoport helyi tagjai csapatjátékokkal idézték fel a korábbi élményeiket, majd foglalkozáson beszélték meg eddigi tapasztalataikat és jövőbeni terveiket.

A bő egyórás, vidám és tartalmas együttlét bizonyára hozzájárult ahhoz, hogy a határvárosi kollégisták új impulzusokkal és energiákkal felvértezve munkálkodjanak a fenntartható fejlődésért.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában