Ukrán embercsempészeket fogtak el Szabolcsban

Nyíregyháza, 2013. december 11., szerda (MTI) – Három ukrán embercsempészt és egy orosz határsértőt fogtak el a rendőrök Tiszaadony térségében – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-vel.

Fülöp Gergely őrnagy elmondta, a Vásárosnaményhoz közeli falu külterületén hétfőn a magyar-ukrán határ közelében figyeltek fel a hóban friss lábnyomokra a rendőrök, akik később három férfit találtak a bokrok között.

Az előállításuk után kiderült, hogy ketten ukrán állampolgárok, s társukat, egy orosz állampolgárt segítettek a határ illegális átlépésében.

Aznap még egy ukrán állampolgárt fogtak el a határ közelében, aki a nyomozás adatai szerint gépkocsival vitte volna tovább az orosz határsértőt Magyarország területén.
A három ukránt embercsempészés bűntettének elkövetésével gyanúsítják, s kezdeményezik előzetes letartóztatásba helyezésüket

Az orosz határsértő, egy 52 éves férfi, menekültügyi kérelmet terjesztett elő a magyar hatóságokhoz, így őt a rendőrség átadta a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnak.

– MTI – 
hirdetés