Ukrán határsértőt fogtak el Csarodában

Csaroda – A rendelkezésre álló adatok szerint a külföldi férfi a határátkelőhelyet megkerülve, a zöldhatáron keresztül ellenőrzés nélkül lépett be Magyarország területére.

A Beregsurányi Határrendészeti Kirendeltség állományában szolgálatot teljesítő egyik szabadnapos rendőr 2017. december 23-án Csaroda belterületén elfogott egy határsértőt. A külföldi férfi, aki a rendelkezésre álló adatok szerint a határátkelőhelyet megkerülve, a zöldhatáron keresztül ellenőrzés nélkül lépett be Magyarország területére, ukrán állampolgárnak vallotta magát. A férfi okmányokkal nem rendelkezett és magyarországi tartózkodása jogszerűségét sem tudta igazolni.

A rendőrök a férfit idegenrendészeti eljárás lefolytatása érdekében előállították a határrendészeti kirendeltségre, ahol a vizsgálat során megállapították, hogy vele szemben az osztrák hatóságok a Schengeni Információs Rendszerben beutazási- és tartózkodási tilalmat rendeltek el. Az idegenrendészeti eljárás lefolytatását követően a 30 éves ukrán férfi két évre kiutasításra került Magyarország területről, majd átadták az ukrán határőrizeti szerv munkatársainak.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés