Helyi közélet

2011.05.21. 11:44

Motoros találkozó Nyírtéten

<p>Nyírtét - Az autósok és motorosok nagy találkozóját nyolcadik alkalommal rendezi meg Nyírtéten május 22-én a helyi önkormányzat és a Szabolcs-Szatmár-Beregi Járműtörténeti Egyesület.</p>

A település főterén 7.30 órától várják a rendezvény résztvevőit, a járműtechnikai találkozó megnyitó ünnepségét 9.30 órakor tartják meg.


A hagyományos tájtúrára – amely az idén közel 95 kilométer hosszúságú lesz –, 10.30 órakor indulnak el a kétkerekű és a négykerekű járművek. Az első állomásként a demecseri művelődési háznál állnak meg a járművek 11.30 órakor. Itt ügyességi versenyt rendeznek szóló és oldalkocsis motorok számára.

 

Füstölni fog a gumi!

 

A tervek szerint a tájtúra résztvevői 13.45 órakor érkeznek meg az ófehértói főtérre, ahol gumifüstölést láthatnak az érdeklődők, s lesz továbbá hangnyomásmérés is. A következő megállóhelyként Harangod várja a járművezetőket 15.30 óra körül, s itt kapnak ebédet is a menet résztvevői. Innen az út visszavezet Nyírtétre, ahol 18 órakor kezdődik a finálé. Fellép a Roxán Zenekar, s street fighter bemutatót tart Angyal Zoltán és Herceg Balázs.


A motorosok táborában ismerősen cseng Hidi Miklós neve, aki nagyon sok street fighter bemutatóval örvendeztette meg a technikai sportok szerelmeseit. A nyírteleki fiatalember úgy döntött, hogy visszavonul ezektől a bemutatóktól. A motoros találkozó keretében Nyírtéten a sporttársak megköszönve eddigi munkáját, kis ünnepség keretében elbúcsúztatják Hidi Miklóst.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában