Helyi közélet

2016.12.22. 12:13

Késnek a buszok: megszűnt a telezöld, nagyobb a torlódás

Nyíregyháza - „Reggelente gyakran késik a 8-as busz. Előfordult, hogy egy járat 25 percet is késett, de mivel ez kiszámíthatatlan, a biztos munkába érés miatt korábban kénytelen elindulni az utazóközönség. Mi okozhatja ezt az új helyzetet, van-e valamilyen megoldás?” – fordult szerkesztőségünkhöz egy olvasónk.

Nyíregyháza - „Reggelente gyakran késik a 8-as busz. Előfordult, hogy egy járat 25 percet is késett, de mivel ez kiszámíthatatlan, a biztos munkába érés miatt korábban kénytelen elindulni az utazóközönség. Mi okozhatja ezt az új helyzetet, van-e valamilyen megoldás?” – fordult szerkesztőségünkhöz egy olvasónk.

Felvetésével megkerestük az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-t (EMKK).

– Társaságunk előtt is ismert az a probléma, hogy a reggeli csúcsidőben a megnövekedett közúti és utasforgalom miatt a városon keresztülhaladó autóbuszjáratok nem minden esetben tudják tartani a menetidőt. Tapasztalatunk szerint a tanítási szünetet követő első napon növekszik meg leginkább a városi forgalom. A 8-as jelzésű autóbusz közlekedését a Sóstói út–Ferenc körút kereszteződésben a forgalomirányító lámpák augusztusi átprogramozása is befolyásolja. A csúcsidei késések csökkenthetőek a forgalomirányító közlekedési lámpák megfelelő programozásával, a tömegközlekedést segítheti a kritikus szakaszokon autóbuszsáv kiépítése; ezek megvalósítása nem társaságunk hatáskörébe tartozik – tájékoztatott Ujj Zsuzsanna, az EMKK PR-irodájának vezetője.

KM


Tudom, nem mindenki ért velem egyet, de én azok táborába tartozom, akik örülnek annak, hogy végre száműzték a telezöldet a Kossuth utca és a Sóstói út találkozásánál. A megyeszékhely egyik legforgalmasabb csomópontja az elmúlt évtizedekben mágnesként vonzotta a baleseteket, melyekért kétségkívül a figyelmetlen, szabálytalankodó autósok, motorosok, kerékpárosok és gyalogosok okolhatók, nem pedig a KRESZ-szerű (de nem feltétlenül észszerű), levitézlett forgalmi rend. Palicz István

Nyíregyháza - A lakossági visszajelzéseket figyelembe véve kedden megváltoztatták a megyeszékhely egyik legforgalmasabb csomópontjának a Kossuth utca és a Sóstói út találkozásának forgalmi rendjét. Így szerdától ott már nincs telezöld lámpa.

Nyíregyháza – Közel 20 év és megannyi baleset után megszűnik a telezöld a Nagykörút – Kossuth utca – Sóstói út kereszteződésében – írja a nyiregyhaza.hu. – Már augusztus elsejétől sokkal biztonságosabban haladhatnak a közlekedők a város egyik legforgalmasabb csomópontjában, így iskolakezdésig lesz idő megszokni az új rendet.

Nyíregyháza – Olvasóink szerint Nyíregyházán a Sóstói út–Erdő sor kereszteződése a legproblémásabb. Van, aki körforgalmat szeretne a helyére, van, aki másfajta lámpákat. A Közút szerint a kereszteződés ilyen húsz éve és nem is változtatnának rajta.

Nyíregyháza – A balesetek ellenére a Közút nem tervezi a körzöldes irányítási mód megváltoztatását. Szerintük nem a jelzőrendszer, hanem az autós a hibás.

Nyíregyháza – A megoldási javaslatok különbözőek, de abban mindenki egyetért: a telezöld nem maradhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában