Helyi közélet

2015.06.23. 08:54

Miért?

<em>Miért, miért, miért? Zakatol valamennyiünk agyában ugyanaz a kérdés újra meg újra, s nem tudjuk rá a választ. S ami a legszörnyűbb, talán már sohasem tudhatjuk meg.</em> M. Magyar László jegyzete.

Miért, miért, miért? Zakatol valamennyiünk agyában ugyanaz a kérdés újra meg újra, s nem tudjuk rá a választ. S ami a legszörnyűbb, talán már sohasem tudhatjuk meg. M. Magyar László jegyzete.

Vajon mit akart a német másodpilóta elérni azzal, hogy a repülőgépét az utasokkal az Alpoknak vezette? Mi késztethette a grazi ámokfutót arra, hogy tömegbe hajtson több ember halálát okozva? S vajon a balmazújvárosi édesapa milyen gondok, problémák megoldására nem talált más kiutat, minthogy kiirtsa családját, s aztán elpusztítsa önmagát is?

Megmagyarázhatatlan tettek – ártatlan áldozatokkal. Rövidzárlat egy-egy ember fejében. A józan ész kihagy, felülkerekedik az állatias ösztön, amikor „minden mindegy” alapon bárkit elpusztít, aki éppen a közelében van. Az egyik szakember szerint összefogás kellene, hogy a pszichológiai betegségek mielőbb felismerhetővé váljanak, míg mások szerint kiszámíthatatlanok a hasonló erőszakos bűncselekmények, nem lehet rájuk felkészülni.

Lehetne sok-sok okot felsorolni modern korunk feszültséggel, stresszel járó mindennapos életétől kezdve az anyagi nehézségeken át a szerelmi csalódásokig, de akkor sem érthető, miért kell mások életét értelmetlenül elvenni. Miért, miért, miért?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában