Sport

2016.04.09. 20:41

Fatum-Nyíregyháza - Ez nem most ment el...

Nyíregyháza - Végzetes hibának bizonyult a hétközi hazai vereség: a Fatum-Nyíregyháza elbukta a Gödöllő elleni párharcot.

Nyíregyháza - Végzetes hibának bizonyult a hétközi hazai vereség: a Fatum-Nyíregyháza elbukta a Gödöllő elleni párharcot.

Pluszmunkát vállalt a Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata – nem önszántából. A nyírségiek hétközben elszúrták annak esélyét, hogy hazai pályán lerendezzék az 5-8. helyért kiírt, egyik fél két győzelméig tartó Gödöllő elleni párharcot. Így arra kényszerültek, hogy a harmadik, dönteni hivatott találkozón idegenben vágják ki a rezet. Mint kiderült, végzetes baki volt szombatra, vagyis a harmadik összecsapásra odázni a döntést.

Olyannyira, hogy az elvesztett első, majd második szett után felettébb meleggé vált a szituáció, majd – akárcsak a szerdai, hazai meccsen – a harmadik felvonás megnyerésével közelebb férkőzött vetélytársához a Kőhalmi-gárda. A negyedik etapra nincs jobb kifejezés: maga volt a tömény izgalom. A vendégek két játszmalabdát harcoltak ki, de ez is kevésnek bizonyult: a Gödöllő bírta jobban idegekkel (magyarán kevesebbet hibázott...) a végét, és miként az emlegetett nyíregyházi találkozón ismét 3:1-re diadalmaskodott.

Ennek következményeként a Fatum – a nagy csalódást jelentő – hetedik helyért küzdhet a folytatásban a Kaposvárral szemben.

KM-KT

Röplabda: NB I., női

Rájátszás az 5-8. helyért, 3. mérkőzés

Gödöllő–Fatum-Nyíregyháza 3:1 (23, 23, -16, 27)

Gödöllő, 200 néző, v.: Szabó Zs., Kiss Z.

Nyíregyháza: Kioseva, Genesis, Sikos P., Vén E., Ramdin, Valdez. Csere: Tóth F., Kundrák E. (liberók), Anderjkovics A. Edző: Kőhalmi Richárd.

Az egyik fél két győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–1, a Gödöllő javára

Mesterszemmel

Kőhalmi Richárd: – Gratulálunk a Gödöllőnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!