Járvány

2020.03.08. 19:48

Olaszország 133 halálos áldozatot regisztrált 24 óra alatt

Az olasz kormány vasárnap felszólított valamennyi turistát – külföldit és hazait egyaránt – a karantén alá helyezett térségek elhagyására.

Olaszországban 133 újabb halálos áldozatot regisztráltak 24 óra alatt, ezzel szombaton 366-ra emelkedett az új koronavírus fertőzés halálos áldozatainak a száma – jelentették be olasz egészségügyi illetékesek vasárnap este.

A koronavírus fertőzöttek száma 7142-re nőtt az előző napi 5883 esetről.

A koronavírus-járvány által leginkább sújtott Lombardiában a halálos áldozatok száma egyetlen nap alatt 154-ről 257-re emelkedett.

A vírusfertőzöttek közül eddig 622-en gyógyultak meg, a fertőzöttek közül 3557-et kezelnek kórházban, intenzív osztályon 650 beteg van – tették hozzá az illetékesek.

Az olasz kormány vasárnap felszólított valamennyi turistát – külföldit és hazait egyaránt – a karantén alá helyezett észak-olaszországi térségek elhagyására. Az érintett térségeket turisztikai célokból el kell kerülni – olvasható a közlekedési tárca közleményében.

A repülőterek és a pályaudvarok nyitva maradnak, így a turisták haza tudnak térni – tették hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában