Unalmas délelőttből apró délutáni örömök

Molnár András a keszegekkel
Molnár András a keszegekkel
Kálmánháza, Balsa – Sok horgász szereti a Balsa határában található, festői szépségű János-tavat. A víz hőmérsékletének emelkedésével egyre többen látogatnak el a tóhoz. Így tett a napokban a Kálmánházán élő Molnár András is, aki az élményeit most is megosztotta velünk.

– A kikötő partjához érve magas vízállás fogadott, s ez bizony meghatározza a halak kapókedvét is. Mint ismert, a tó halállományát és vízszintjét a Tisza biztosítja, illetve befolyásolja. Az utóbbi időkben egyre népszerűbb a method feederes horgászat, ami nemcsak a telepített, de a természetes vizeken is bizonyította már hatékonyságát, így magabiztosan kötöttem fel mindkét botomra ezt módszert én is. Csakhogy aztán órák teltek el úgy, hogy nem volt egy kapásom sem. Bosszantott, s ezért úgy döntöttem, szerelést váltok – mesélte a fiatalember.

Vízközt az élő csali

– A finomabbik feeder botomon szereléket cseréltem, egy klasszikus keszegező készséget állítottam össze. Az autómban nem épp keszeges etetőanyagra leltem, ezért a lazábbra kevert édes kajához tettem két marék angol morzsát abból a meggondolásból, hogy a nagyobb, későn érkező keszegeket helyben tartja majd. A partól közel 30 méterre horgásztam kiakasztott zsinórklipsszel. Sűrű, 5 perces dobásokkal alakítottam ki az etetést. Az első halra sokat kellett várni, majdnem egy órát. Ez alatt az idő alatt vízközt kínáltam fel az élő csalit. A sok rontott kapásnak hála már 130 cm-es horogelőkét tettem fel ami 0,12 mm-es fluorocarbonból és 14-es hosszú szárú lapkás horogból állt. Így az unalmas délelőtti órákat felváltották a délutáni apró örömök, hiszen szép számban akadtak horogra a keszegek – fejezte be az élménybeszámolót Molnár András.

KM
hirdetés