Unalmas kapcsolat: a brit Dull testvértelepülése lesz az amerikai Boringnak

London, 2012. április 26., csütörtök (MTI) – Érdekesen unalmas kapcsolat alakult ki a Dull nevű skót falu és a Boring nevű amerikai kisváros között: mindkettő jelentése unalmas.

A két álmos településben a közöset egy skót kerékpáros, Elizabeth Leighton látta meg, aki a skóciai Unalmasban lakik, és meglepve fedezte fel amerikai vakációján biciklizés közben az oregoni Unalmast. Amikor Skóciába visszatérve elmesélte a dulliaknak, ők azonnal kapcsolatot kezdeményeztek oregoni település-névrokonukkal. Az interkontinentális viszony révén több turistát remélnek, és már a bővített feliratú helységnévtáblához is nagy reményeket fűznek. Eddig is sokan fényképezték le a Dull feliratot, ám ha kikerül a “Welcome to Dull, the sister community of Boring!” – azaz: Üdvözüljük Unalmasban, melynek testvértelepülése Unalmas! – bizonyára nem kevesebben fogják fotózni a duplán Unalmasat.

A skót Unalmas így kétszerte érdekesebb lehet, ami ráfér, mivel mindössze 50-en lakják, és társadalmi élete elég unalmas lehet. Az amerikai Unalmasban ugyanakkor 12 ezren élnek – bár lehet, hogy ők még jobban unatkoznak.

A Dull szó egyébként skótul völgyet jelent, az amerikai Boring pedig egyik őslakosáról, egy polgárháborús katonáról, William H. Boringról kapta nevét. Hogy ő, vagy apai felmenői unalmasak voltak-e, arról nem szól a fáma.

“Most már csak egy olyan település kéne, amelynek Fed Up a neve” – idézte a brit Metro újság a dulliakat. Vágyuk Magyarországon teljesülhet, mivel a Fed Up csömört jelent.
hirdetés