„Unalmasabbak” lesznek a lányok?

A szövetségi kapitány szerint fegyelmezett magyar válogatottat láthatunk a vb-n
A szövetségi kapitány szerint fegyelmezett magyar válogatottat láthatunk a vb-n - © Fotó: Derencsényi István
Budapest – A női kézilabda válogatott csütörtöktől nemzetközi tornán készül Norvégiában.

18 játékossal hétfőn Budapesten megkezdte a világbajnoki felkészülést a magyar női válogatott, amely szerdán elutazott a norvégiai Möbelringen Kupára – olvasható a Kéziszövetség.hu-n honlapon.

Érdekesség, hogy Tomori Zsuzsanna is ott volt a csapat edzőtáborában, ám Kim Rasmussen szövetségi kapitánnyal egyeztetve egyelőre sérülése utáni rehabilitációját folytatja, és a jövő hét elején ismét egyeztet a csapat szakmai vezetésével. Tartalékként Szucsánszki Zitát nevezte meg a szakmai stáb.

A kapitány az M4 Sportnak elmondta, Tomori Zsuzsanna és Szucsánszki Zita játéka még mindig kérdéses, „de ha szerencsénk van, a későbbiek során számíthatunk rájuk”.

Nyitva az ajtó

A november 10-én kihirdetett szűkített, 19 fős keretnek a Győr átlövője, Tomori tagja volt, a Ferencváros irányítója, Szucsánszki viszont nem.

– Zita áll közelebb ahhoz, hogy csatlakozhasson a válogatotthoz, ha szükségünk lenne rá. Zsuzsi nagyon sokat dolgozik azért, hogy visszatérhessen. Nyitva hagyom mindkettőjük számára az ajtót – nyilatkozta a szakvezető.

Mint kifejtette, Szucsánszkinak a tavasszal megműtött válla még mindig nincs tökéletes állapotban, ezért a korábbi lövőerejét sem nyerte vissza.

Fegyelmezettek leszünk

Fontos különbség a két játékos között, hogy Szucsánszki rendszeresen játszik klubcsapatában, Tomori viszont a térdsérülése miatt október eleje óta nem lépett pályára. – A legfőbb célunk, hogy jó szellemiségű csapat képviselje Magyarországot a világbajnokságon, fontos, hogy jó hangulatban dolgozzunk – mondta el Kim Rasmussen szövetségi kapitány. – Az év során több extra edzést, illetve felkészülési időszakot is be tudtuk iktatni, most, közvetlenül az év végi világverseny előtt azonban szinte alig lesz edzésünk, viszont rendkívül erős csapatokkal találkozunk a vb-t megelőző felkészülési tornán, Norvégia, Oroszország és Dél-Korea ellen felmérhetjük, hol is tartunk. A legfontosabb a stabil védekezés és az indításgólok elérése. Elképzelhető, hogy kicsit talán „unalmasabb” lesz a csapat játéka, de a cél, hogy fegyelmezettebb kézilabdát játsszunk – fogalmazott Rassmussen.

HBN


A magyar női válogatott programja

Möbelringen Kupa, Straume, Norvégia

November 23., csütörtök

18:15 Norvégia–Dél-Korea

20:30 Oroszország–Magyarország (tv: Sport1)

November 25., szombat:

16:00 Dél-Korea–Oroszország

18:15 Norvégia–Magyarország (tv: Sport1)

November 26., vasárnap:

16:00 Magyarország–Dél-Korea (tv: Sport2)

18:15 Norvégia–Oroszország

Női világbajnokság, december 1-17., Németország

 

A magyar válogatott csoportmérkőzései a B-csoportban

December 2., szombat 20:30: Norvégia–Magyarország

December 3., vasárnap 18:00: Magyarország–Svédország

December 5., kedd 14:00: Magyarország–Argentína

December 7., csütörtök 14:00: Lengyelország–Magyarország

December 8., péntek 18:00: Csehország–Magyarország
hirdetés