Unalmat űz a bosszúság

Unalmat űz a bosszúság
© illusztráció: getty images
Milyen unalmasan is telne életünk, ha nem lennének mindennapi bosszúságok! A napokban az egyik InterCity utolsó kocsiját kellett lekapcsolni a nyíregyházi állomáson az elindulás előtt néhány perccel, mert meghibásodott. M. Magyar László jegyzete.

Egy másik alkalommal úgy indult el a vonat, hogy a mozdony csak Ferihegyig bírta, s onnan az utasok úgy mentek tovább, ahogy tudtak. Izgalmat, kalandot, eseménydús utazást köszönhetünk annak, hogy az ország keleti felébe a legrégibb mozdonyok és kocsik jutnak.

Mondta a maga panaszát a minap az egyik kis falu polgármestere is. Több éjszakája álmatlanul telt, mert tizenkét fiatal pályázott az önkormányzati intézményekbe nyári munkára, csakhogy egy ilyen állásra kaptak támogatást, míg tavaly hétre. Igaz, végül annyit járt utána, hogy augusztusra meglett a tizenkét álláshely. Egy nyíregyházi középiskola dolgozói pedig azon izgulhatnak, szeptembertől ki fogja össze hivatalosan a tantestületet. Igazgatójuk ugyanis nyugdíjas lett, csakhogy az illetékesek még nem írták ki az állására a pályázatot, de nem is adtak semmilyen információt a jövővel kapcsolatban.

Lagymatag lenne a nyár, ha minden olyan flottul menne…

M. Magyar László
hirdetés