Unio Kupa nemzetközi judo verseny

Unio Kupa nemzetközi judo verseny
© Unio Kupa nemzetközi judo verseny
November 30-án, immár tizennyolcadik alkalommal szervezték meg Szatmárnémetiben az Unio Kupa nemzetközi versenyt, melyen mintegy 400 gyerek vett részt az U9 U11, U 13 korosztályban.

Összesen 26 klub közel 400 dzsúdósa lépett tatamira, melyekből négy küzdőfelületet alakítottak ki szombaton, a Szatmárnémeti Sportlíceum Gyurkán Györgyről elnevezett régi termében. A helyi Unio közel 30 cselgáncsozója mellett az erdélyi megyék mindegyike képviseltette magát, de jöttek Kézdivásárhelyről és Focşani-ból is, külföldről pedig magyarországi egyesületek (Cegléd, Domaszék, Albertirsa, Mátészalka, Debrecen, Miskolc) és egy lengyelországi település, a Krakkótól 20 kilométerre lévő Wolbrom 20 cselgáncsozója jött el Szatmárra.

A Mátészalkai MTK színeiben versenyző, Batizi István által felkészített gyerekek az erős nemzetközi mezőnyben a következő eredményeket érték el: Insticei Réka az U11 -52 kg-ban első helyet, Hohner Zsófia U9 -35 kg -ban hetedik helyezést ért el, Rácz Róbert első nemzetközi versenyén a második fordulóban esett ki román ellenfelével szemben az U 13 -45 kg-sok 18 fős mezőnyéből.
hirdetés