HAON Sziréna

2012.03.11. 19:06

A kortárs képzőművészet gyöngyszemei Debrecenben

Debrecen - Fotóval és videóval tették idén formailag teljessé a debreceni tavaszi tárlat kínálatát. A kortárs képzőművészet darabjai a lírai absztrakt alkotásoktól a képábrázoláson át az elvontabb, tárgyiasabb művei mind szerepltek a Kölcsey Központban rendezett tárlaton, amelyen a Debreceni Egyetem vonósötöse zenélt.

Debrecen - Fotóval és videóval tették idén formailag teljessé a debreceni tavaszi tárlat kínálatát. A kortárs képzőművészet darabjai a lírai absztrakt alkotásoktól a képábrázoláson át az elvontabb, tárgyiasabb művei mind szerepltek a Kölcsey Központban rendezett tárlaton, amelyen a Debreceni Egyetem vonósötöse zenélt.Muszorgszkij Egy kiállítás képeinek részletei csendültek fel, mialatt a város kulturális közössége ismerkedett a műalkotásokkal. Halász János, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium parlamenti államtitkára "hazaérkezett", hogy Debrecen kulturális életét köszöntse, valamint Fábián István, a Debreceni Egyetem rektora is kifejezte örömét a város és az intézmény több száz éves együttműködése miatt.

 

A díjazottak:

Durucskó Zsolt grafikusművész (Nemzeti Erőforrás Minisztérium fődíja)

E. Lakatos Aranka szobrászművész (Debrecen önkormányzatának fődíja)

Komlódi Judit festőművész (Debrecen önkormányzatának díja)

Burai István festőművész (Főnix Rendezvényszervező Kft. díja)

Makoldi Sándor festőművész (Főnix Rendezvényszervező Kft. díja)

Gajdán Zsuzsa festőművész (Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat díja)

Fátyol Zoltán festőművész (a Blondex Művészellátó díja)

Horváth István festőművész (a Kreatív Art Művészellátó díja) 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!