haon-sportoldal

2011.03.26. 21:31

Vállalható játék és végeredmény a bajnokesélyes csarnokában

<p>A Singletary nélkül felálló (vírusos betegséget kapott el, s otthon maradt, hányt) Factum remek kezdés után vezetett az első felvonás végén a bajnoki címre törő fehérváriak otthonában.</p>

A második negyedben azonban nem tudta az addigi játékát folytatni, így a hazaiak majdhogynem el is döntötték a meccset. A második félidőben megint partiban voltak a debreceniek az Albával, amelyben Hanga irányítóként is remekelt (Simon helyén). A Factumnál viszont a fiatal Mondzinger Márk 19/9-es dobóteljesítménye nagyon kellemes meglepetés volt.

 

Férfi Kosárlabda NB I A

 

2011. március 26. Székesfehérvár
Vezette: Török R., Kiss L., Szabó G. (Faidt)

Albacomp – Factum Sport Debrecen

95-75 (19-23, 29-11, 25-21, 22-20)

Albacomp: Hanga 23/9, Crocker 15/3, Hollis 6, Keller 13, Jones 18. Csere: Madár 7/3, Hendlein 5, Antal 2, Bódi 6, Kertész. Vezetőedző: Braniszlav Dzunics.

Debrecen: Boros 2, Kaluha 6/3, Mondzinger 19/9, Mekongo 21/3, Langford 11. Csere: Tóth G. 8/6, Kovács I. 4, Balogh A. 4., Varga Á., Máté. Vezetőedző: Mika Turunen.

 

Jó hangulat volt a csarnokban

 

Mika Turunen: Az első szakaszra csak jót mondhatok, örülök is nagyon a végre remek rajtnak. Az Albacomp azonban hamarosan bebizonyította, hogy mit tud, s a második negyedben ment el számunkra a meccs. A nagyszünetben erős fejmosást tartottam az öltözőben, még finnül is elhangzott egy-két keresetlen mondat a számból. A harmadik és negyedik negyeddel megint elégedett voltam. Nagyon büszke vagyok Mondzira, aki nem csak úgy eldobálta a labdákat, hanem jó helyről, jó passzok után szerzett pontokat. Kaluha Csabát is kiemelem, mert bár nem tipikus irányító, sokat besegített ennek a posztnak a játékába is. Az is pozitívum, hogy a kézjeleinket egyre jobban használjuk támadásban és védekezésben. Holnap pihennek a fiúk, hétfőtől pedig már a Körmend ellen készülünk. Ja, és a székesfehérvári szurkolás nagyon tetszett, jó hangulat volt a csarnokban.

- Koppányi Szabolcs -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!